Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:24 23 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ilie Sârbu îşi dă demisia. El dă Parlamentul pe Curtea de Conturi

ro

19 Oct, 2015 18:20 920 Marime text
Ilie Sârbu şi-a depus cererea de demisie, începând cu data de 20 octombrie, din funcția de senator, ca urmare a numirii sale în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi. Demisia fostului lider al grupului parlamentar PSD din Senat s-a aflat pe agenda Biroului Permanent de astăzi.
Senatul urmează să ia act de vacantarea postului. Senatorul PSD a fost votat, pe 17 septembrie, de plenul reunit al celor două Camere, în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, cu 290 de voturi "pentru" şi 108 "împotrivă".
PNL a votat împotriva numirii lui Sârbu la Curtea de Conturi, însă nu a atacat decizia plenului la Curtea Constituţională, invocând faptul că încă se caută "argumente juridice pentru un astfel de demers”.
Sârbu s-a retras, la începutul sesiunii parlamentare, din funcţia de lider al grupului senatorilor social-democraţi, iar preşedintele interimar al PSD de la acea vreme, Liviu Dragnea, a spus că acesta are susţinerea partidului pentru numirea la Curtea de Conturi.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii