Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igaş anunţă noi demiteri la Inspectoratele Judeţene de Poliţie

ro

26 Nov, 2010 00:05 1961 Marime text

igas_constantin_traian_92170300.jpgMinistrul de Interne, Traian Igaş, a declarat joi, la Sibiu, că, până la sfârşitul acestui an, va fi analizată activitatea fiecărui inspectorat judeţean de poliţie în parte, urmând ca în funcţie de aceste rapoarte să se ia măsuri.

"Toate inspectoratele judeţene vor fi analizate în perioada următoare. Apoi vom face o evaluare a IPJ-urilor şi când vom avea un raport clar la nivelul fiecărui IPJ, îl vom analiza punctual şi vom vedea ce avem de făcut. Până acum au fost făcute verificări la IPJ Neamţ, Arad şi Bistriţa", a declarat Igaş, care a adăugat că, în cazul de la Neamţ, urmează şi alte demiteri.

"Atunci când toate măsurile vor fi finalizate, cred cu convingere că va trebui să facem modificări în conducerea IPJ Neamţ şi vom vedeea la momentul potrivit cine va lua conducerea. Ceea ce vreau să transmit este că ne preocupă siguranţa cetăţeanului, că ne preocupă credibilitatea fiecărui poliţist în parte şi cred că remediere imaginii pe care o avem acum ţine în primul rând de noi. Trebiue să mergem până la capăt pentru a recâştiga credibilitatea Poliţiei", a precizat Igaş.

Referitor la măsurile de demitere ale şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, şi a secretarului de stat Dan Fătuloiu, ministrul Traian Igaş consideră că aceste decizii se impuneau, iar ele au legătură directă cu ceea ce s-a întâmplat la Neamţ, în special în privinţa lui Tobă. "Măsurile sunt corecte şi echilibrate, luate în urma unei stări de fapt găsite în Poliţie. Demiterea lui Tobă are legătură cu ceea ce s-a întâmplat la Neamţ, pentru că nu este permis niciunui angajat al Ministerului de Interene să tolereze asemenea fapte, care înţeleg că erau cunoscute de mai mult timp. Cei care au trebuit să plătească într-o primă fază au plătit, dar vor urma şi alţii", a spus Igaş.

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, prezentă şi ea miercuri la Sibiu, a declarat că în urma scandalului de la Neamţ vor fi verificate inclusiv eventualele legături ale procurorilor cu lumea interlopă. "În cadrul acestui dosar vom verifica toate informaţiile care au apărut în spaţiul public", a spus Kovesi.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii