Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului ÎCCJ a stabilit că taxele de poluare vor fi returnate de stat... cu dobândă

ro

23 Jun, 2015 19:14 1367 Marime text
Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că pentru sumele încasate cu titlu de taxă de primă înmatriculare, taxă de poluare și taxă pentru emisii poluante și restituite prin hotărâri judecătorești se aplică dobânda fiscală, care curge de la data plății acestora, a anunțat astăzi Avocatul Poporului.
Instanța supremă a admis recursurile în interesul legii pe această temă formulate de către Avocatul Poporului și procurorul general privind interpretarea dispozițiilor legale în baza cărora se calculează dobânzile aferente sumelor încasate și restituite de administrațiile finanțelor publice din țară pentru cele trei taxe diferite, se arată într-un comunicat al Avocatului Poporului.
Momentul de la care curge dobânda fiscală pentru sumele încasate și restituite este reprezentat de data plății acestor taxe, a mai decis ÎCCJ.
Avocatul Poporului a formulat recurs în interesul legii la 24 septembrie 2013 și a constatat că instanțele de judecată s-au pronunțat în mod diferit asupra temeiului legal în baza căruia s-a stabilit cuantumul prejudiciului cauzat contribuabilului.
"Avocatul Poporului a opinat că dreptul contribuabilului implică în mod necesar plata de dobânzi începând de la data plății sumelor încasate de administrațiile finanțelor publice din țară. Această opinie a fost justificată de faptul că, începând de la această dată, iar nu de la o altă dată ulterioară, contribuabilul suportă pierderi reprezentate de indisponibilizarea sumelor în cauză", se arată în comunicat.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii