Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:04 15 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată cine a fost de la Constanţa Colegiul Medicilor din România a premiat excelenţa

ro

20 Jun, 2013 20:53 1209 Marime text
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a apreciat la cea de a V-a ediţie a Galei Medica a Colegiului Medicilor din România activitatea desfăşurată de corpul medical în ciuda tuturor greutăţilor şi a subliniat faptul că România trebuie să respecte elitele dacă vrea să fie o ţară normală.
Prezent miercuri seară la Gala CMR, Eugen Nicolăescu a menţionat că sunt în pregătire două proiecte de lege în domeniu, cel referitor la ieşirea medicilor din sistemul bugetar şi cel referitor la spitalul public, care ar trebuie să funcţioneze ca o altă entitate, menită să ducă la îmbunătăţirea statutului medicilor. Proiectele se află în lucru şi urmează ca în cel mai scurt timp să fie aprobate. 
Ca în fiecare an, Gala Medica a nominalizat oameni şi proiecte interesante, inovative şi mai ales extrem de utile pentru sistemul sanitar. 
În acest an, Gala Medica a avut câteva categorii noi: 'De profesie medic în România', 'Medicul întreprinzător' şi 'Cel mai activ medic pe internet'. 
Altă noutate este faptul că la fiecare categorie s-au acordat câte două premii. Un premiu a fost acordat de juriul Galei iar al doilea, prin votul publicului. 
Câştigătorii din acest an sunt: pentru presa scrisă - Nicoleta Bănilă, de la Capital, care a primit premiul juriului, iar publicul i-a acordat premiul dr. Răzvan Constantinescu, de la www.contributors.ro. 
La categoria audio-video, juriul i-a acordat premiul Adrianei Turea, de la Radio România Actualităţi, iar publicul - Danielei Ştefănescu de la VTv (Râmnicu Vâlcea). 
Prof. dr. Constantin Ciuce, de la Cluj, a primit premiul juriului la categoria "Medicul implicat", la aceeaşi categorie fiind premiat şi dr. Sorin Hâncu, de la Suceava, iar publicul i-a acordat premiul prof. dr. Daniela Bartoş. 
La categoria "Inovaţia medicală" premiile au revenit Centrului de Oncogenetică de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "G.T. Popa" de la Iaşi, care a primit premiul juriului, publicul acordându-i premiul dr. Hadi Rahimian (de la Regina Maria). 
Pentru categoria "De profesie medic în România" juriul i-a acordat premiul dr. Diana Cimpoieşu, de la SMURD Iaşi, iar publicul - neurochirurgului Şergiu Stoica, de la Spitalul pentru Copii 'Budimex'. 
La categoria "Medicul întreprinzător" premiul i-a revenit dr. Bogdan Doroftei din partea publicului şi Adrianei Dumitrescu din partea juriului. 
La "Cel mai activ medic pe internet", juriul i-a acordat premiul lui Andrei Pătrâncă iar publicul - Marinelei Olăroiu. 
Cel mai activ site pentru medici premiat de juriu a fost www.ghidcabinet.ro iar publicul a acordat premiul www.paginamedicala.ro. 
Proiectul unei asociaţii pentru pacienţi cu cea mai mare relevanţă premiat de juriu a revenit Asociaţiei Române de Hemofilie şi Asociaţiei "Dăruieşte viaţă". Publicul a desemnat ca premiant la această categorie Asociaţia Pacienţilor Oncologici din România.
Juriul a mai acordat premiul pentru această categorie şi Asociaţiei Copiilor şi Tinerilor cu Diabet "Sweet Land" Constanţa. 
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Vasile Astărăstoaie, a reiterat şi cu acest prilej ideea respectului care li se cuvine medicilor şi protejării profesiei medicale, dar şi cea privind necesitatea existenţei unei unităţi a corpului medical. AGERPRES

Ti-a placut articolul?

Comentarii