Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:09 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iată ce venit incredibil avea în anul 2012. Cine este şi ce avere are Dragoş Doroş, noul şef al ANAF (documente)

ro

04 Mar, 2016 11:08 5136 Marime text
 
Dragoș Doroș este noul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii a prim-ministrului Dacian Cioloș, publicate astăzi în Monitorul Oficial. Conform deciziei, Dragoș Doroș a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.
Dragoş Doroş s-a născut la data de 26 ianuarie 1973. Pe când era Secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Dragoş Doroş a notat în CV-ul său că în perioada 2010 – 2012 a desfăşurat activităţi specifice la Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen Tax Advisory Services – Partene, unde s-a ocupat de „coordonarea activităţi de consultanţă fiscală a Departamentului de Asistenţă Fiscală, a participat în corpurile profesionale şi comisiile de specialitate pentru îmbunătăţirea sistemului legislativ fiscal şi a administrării fiscale“.
 
În perioada 2008 – 2010, a fost directorul general al Direcţiei Generale Legislaţie Impozite Directe din Ministerul Finanţelor Publice. Aici, Dragoş Doroş a coordonat, conform propriilor declaraţii, activităţii generale a departamentului în ceea ce priveşte iniţierea actelor normative, a reprezentat Ministerul în chestiuni legate de competenţele departamentului, legături permanente cu instituţiile statului în privinţa aplicării si iniţierii de acte normative în domeniul legislaţiei fiscale sau conexe etc.
 
Dragoş Doroş are diverse studii şi stagii de pregătire în România, Austria si Franta in domeniul aplicarii Conventiilor de evitare a dublei impuneri, a metodologiilor de control in privinta preturilor de transfer, imbunatatirii
capacitatii administrative a sistemelor fiscale, etc.
 
Dragoş Doros are o experienţă de peste 17 ani în domeniul fiscal şi pe parcursul carierei sale a colaborat cu firme care activează pe piaţă consultanţei fiscale şi de audit, ocupând şi funcţia de director al Departamentului de Legislaţie şi Impozitare Directă din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. În 2012, în scurtul mandat de premier al lui Mihai Răzvan Ungureanu, Doros a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi apoi director Servicii de Asistenţă Fiscală al KPMG România.
 
Potrivit celei mai recente declaraţii de avere depuse în anul 2012, atunci când avea rang de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, acesta declara că deţine două terenuri intravilane, cumpărate alături de soţie. Unul în comuna Brăneşti, de 2060 mp, achiziţionat în 2004, iar celălalt la Predeal, de 821 de metri pătraţi, cumpărat în 2005.

În anul 2011 acesta îşi achiziţionase un apartament de 140 de metri pătraţi în capitală. În ceea ce priveşte bunurile mobile, acesta deţine o motocicletă Yamaha, fabricată în 2006, cumpărată în Leasing.
În 2012 doroş avea şi mai mulţi bani puşi deoparte, în conturi curente, deschise la BRD, totalizând 73.000 de lei şi 2317 euro. Avea însă şi datorii, tot către BRD: un credit scadent în 2036, cu un sold de 39.000 de euro şi altul, scadent în 2031 de 11.248 euro.
 
În ceea ce priveşte veniturile acesta încasase în anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere 736.253 (probabil lei) dintr-un contract de consultanşă fiscală. Soţia sa a avut de asemena un venit de 102.000 (probabil lei).
În ceeea ce priveşte declaraţia de interese,a cesta menţiona că este asociat cu 50% în Top Retail SRL, firmă inactivă, dar şi că este membru CCF Romania.
 
În secţiunea „documente“, puteţi vizualiza atţt declaraşiile de avere şi de interese cele mai recente, aşa cum au fost ele publicate pe portalul Agenţiei Naţionale e Integritate, precum şi CV-ul noului şef ANAF.

Sursa foto: Puterea.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii