Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HotNews E deja fenomen. Tot mai mulți politicieni își trag după ei familia în dosare penale

ro

23 Oct, 2014 21:27 2355 Marime text
Andrei Hrebenciuc a fost retinut astazi de procurorii anticoruptie, in acelasi dosar al retrocedarilor in care, acum o saptamana, DNA anunta ca vrea sa il aresteze preventiv pe tatal sau, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Cei doi, tata si fiu, au fost in aceasta dimineata la audieri la DNA. Cazul Hrebenciuc completeaza o lista lunga de politicieni si oameni de afaceri care si-au tras familia dupa ei in anchete penale. Alte nume de politicieni care si-au angrenat familia in dosare sunt Adrian Nastase (Adrian Nastase si sotia sa, Dana Nastase - Dosarul "Bunuri din China (Zambaccian I) , Dan Voiculescu (Dan Voiculescu si fiica sa, Camelia Voiculescu - Dosarul "Santaj la Antene"), Relu Fenechiu (Relu Fenechiu si fratele acestuia, Lucian Fenechiu - cate 5 ani cu executare in Dosarul "Transformatorul"), Sorin Apostu (Sorin Apostu si sotia, Monica Apostu - in dosarul "Mita de la Cluj"), Ioan Niculae (Ioan Niculae, fosta sotie si fiica lor - urmariti penal pentru spalare de bani), Mircea Cosma (Mircea Cosma si fiul sau, deputatul Vlad Cosma), Radu Mazăre (Radu Mazare si fratele sau, Alexandru Mazare - anchetati in acelasi dosar).


Senatorul PSD Alexandru Mazare este anchetat in acelasi dosar in care fratele sau, Radu Mazare, primarul PSD al Constantei, este acuzat de luare de mita, amintește Hotnews.ro. Procurorii DNA au inceput in aprilie 2014 urmarirea penala fata de Alexandru Mazare, pentru complicitate la luare de mita si fals in declaratii; anchetatorii sustin ca fratele primarului din Constanta nu a declarat un cont deschis in Israel, in care o societate comerciala a virat 80.000 de euro.

Alexandru Mazare este anchetat in dosarul fratelui sau, Radu Mazare - acuzat de luare de mita. Concret, DNA sustine ca in acest cont la o banca din Israel pe care Alexandru Mazare nu l-a mentionat in declaratia sa de avere, o firma a virat in 2011 suma de 80.000 euro - ce ar reprezenta "o parte din banii primiti, cu titlu de mita, de catre fratele sau, inculpatul Mazare Radu Stefan, in schimbul efectuarii de catre acesta, de demersuri atat in cadrul atributiilor de serviciu, cat si in afara lor, in vederea castigarii licitatiei organizate de RAEDPP Constanta, pentru construirea de locuinte modulare in cadrul Campusului social Henri Coanda".

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii