Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:37 22 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Hotărârea ce permite ISU să închidă localurile a apărut în Monitorul Oficial

ro

05 Nov, 2015 12:14 687 Marime text
Inspectorii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) pot opri temporar funcţionarea localurilor autorizate din punctul de vedere al securităţii la incendiu, cu aria desfăşurată mai mare de 200 mp, având destinaţia de comerţ, cultură sau turism, în situaţia depăşirii cu mai mult de 10% a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizaţia. Şi asta datorită Hotărârii de Guvern aprobată marţi de Executiv care a fost publicată în Monitorul Oficial.
Proiectul de Hotărâre privind stabilirea criteriilor pentru oprirea funcţionarii unităţilor care încalcă cerinţele de securitate la incendiu este un act normativ care ar fi trebuit aprobat cu mai mult timp în urmă, reprezentând normele de aplicare a unei legi aprobate în Parlament şi apărute în Monitorul Oficial pe 1 iulie 2015. Mai mult, legea este de aprobare a unei Ordonanţe de Urgenţă (89/2014)privind managementul situaţiilor de urgenţă şi apărării împotriva incendiilor aprobate în decembrie 2014, adică aflată în vigoare de aproape un an, potrivit Agerpres.
Hotărârea aprobată marţi nici măcar nu s-a aflat în dezbatere publică, aşa cum obligă Legea 52/2003 privind transparenţă decizională.


sursa foto: romania.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii