Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:02 08 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Ţuţuianu a semnat trei contracte de finanţare

ro

23 May, 2019 14:48 838 Marime text
Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu Sirma Caraman, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Luminița Mihailov, Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, dar și cu Petre Dinică, Director General al DGASPC Constanța, au semnat, astăzi, 23 mai 2019, contractele de finanțare pentru proiectele „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”, „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Orizont” și „Sprijin pentru o viață normală”. Prin aceste proiecte, Consiliul Judeţean Constanţa urmăreşte creşterea calității vieții persoanelor aflate în regim instituționalizat.

”Finanțările joacă un rol important pentru autoritățile locale din județul Constanța. Dacă luna trecută am semnat 4 contracte în parteneriat cu DGASPC, astăzi am semnat încă 3 contracte, cu o valoare totală de aproximativ 14 milioane lei, din care contribuția Consiliului Județean Constanța este de aproximativ 1,2 milioane lei. Toate aceste proiecte sunt deosebit de importante pentru județul Constanța și, mai ales, pentru cei care au nevoie de asistență socială la cele mai înalte standarde. Cei care vor beneficia de aceste servicii formează o categorie specială, oameni care au nevoie de atenția și susținerea noastră și este firesc să fim motivați și să gândim modalități prin care să venim în întâmpinarea nevoilor lor și să îi sprijinim pentru a duce o viață normală”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Contractele semnate azi vor fi implementate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța și vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2020.

Tot astăzi, au fost semnate 3 contracte cu finanțare europeană, în valoare totală de aproximativ 15 milioane lei. Astfel, s-au alocat fonduri pentru primăria municipiului Constanța, pentru proiectul privind „Reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu”, pentru primăria orașului Techirghiol cu proiectul „Creșterea eficienței energetice a clădirii Liceul Teoretic Emil Racoviță” și pentru proiectul de „Amenajare spații verzi în Orașul Hârșova” al primăriei Hârșova.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Constanţa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii