Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hexi Pharma a primit bani europeni!

ro

06 May, 2016 19:54 1859 Marime text
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a dispus Corpului de Control al ministerului efectuarea unui control asupra proiectelor acestei companii, ca urmare a sesizărilor din presă cu privire la finanțarea din bani europeni a Hexi Pharma SRL.
 
Din datele preliminare, au fost identificate 8 proiecte depuse de S.C.HEXI PHARMA CO SRL:
• 7 proiecte au fost depuse în cadrul Programului Competitivitate (POSCCE) 2007-2014
• 1 proiect în Programul Operațional Regional (POR) 2007- 2014.
Din cele 8 proiecte depuse, 6 au fost respinse, 1 proiect a fost reziliat la cererea beneficiarului, iar unul a fost implementat.
Cele două proiecte acceptate spre finanțare prin POSCCE au vizat
• Dezvoltarea capacității de producție a SC HexiPharma CO SRL (cod SMIS 44736);
• Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat (cod SMIS 46489).

Pentru proiectul Dezvoltarea capacității de producție a SC HexiPharma CO SRL, cu o valoare totală de 1.289.600 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă de 624.000 lei (conform actului adițional), contractul de finanțare a fost semnat în data de 01 noiembrie 2013. Proiectul s-a încheiat în mai 2015. Au fost achiziționate o serie de echipamente ca, de exemplu: vase de stocare; mașini de dozat; mașini de etichetat; echipament de dozare semi automat pentru produse lichide și semidense; pompe de alimentare; echipamente de ambalat; diverse tipuri de cantare platformă etc.

Pentru proiectul Dezvoltarea și modernizarea capacității de lucru în cadrul S.C. HEXI PHARMA CO. SRL prin implementarea unui sistem informatic integrat, cu o valoare totală inițială de peste 1.2 milioane lei și o perioadă de implementare de 12 luni, contractul a fost semnat în luna octombrie 2013. În luna decembrie 2014, compania Hexi Pharma a solicitat încetarea contractului de finanțare, solicitare aprobată de autorități în ianuarie 2015.

Toate sumele rambursate pe acest proiect au fost restituite.

Documentația proiectelor va fi pusă la dispoziția presei și a publicului interesat (la sediul MFE), la cerere, pe adresele de email: contact.minister@fonduri-ue.ro, respectiv presa.mfe@fonduri-ue.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii