Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HCM Constanţa a câştigat Memorialul "Zoran Kurtes"

ro

22 Aug, 2011 00:28 1417 Marime text
Organizat în memoria lui Zoran Kurtes, antrenorul care a calificat pentru întâia oară pe HCM în faza a doua din Liga Campionilor, turneul de la Constanţa a fost câştigat de formaţia locală.

Campioana României a câştigat toate cele trei partide disputate: 32-28 cu Jugovic Kac, 32-26 cu Ştiinţa Bacău şi 31-25 cu Vojvodina Novi Sad. Pe locul secund s-a clasat Ştiinţa Bacău (37-32 cu Vojvodina Novi Sad şi 34-30 cu Jugovic Kac), pe locul 3 s-a situat Vojvodina Novi Sad (35-30 cu Jugovic Kac), iar pe ultimul loc s-a clasat Jugovic Kac (Serbia). „Îmi este greu să vorbesc din postura de organizator al acestui Memorial. Nici acum nu ne vine să credem că Zoran nu mai este printre noi. Vom organiza mereu acest turneu, aşa cum am anunţat încă de anul trecut, iar de anul viitor, acest Memorial va deveni tot mai puternic. Vom invita şi echipe din Top 10 al Ligii Campionilor. Este un turneu de suflet şi din acest motiv am insistat să participe două formaţii din Serbia unde a mai activat Zoran. Invitasem la acest turneu şi pe Pick Szeged, dar erau angrenaţi în altă acţiune", a declarat directorul executiv al HCM, Nurhan Ali pe site-ul oficial al clubului. Tot acolo, antrenorul secund Eden Hairi a vorbit despre tehnicianul sârb ca despre un foarte bun prieten. „Colaborarea noastră nu a început foarte bine, dar după ce fiecare am stabilit ce ne dorim de la celălalt, Zoran mi-a devenit un foarte bun prieten ", a precizat Hairi.

Cu ocazia primei ediţii a memorialului, organizatorii au acordat din partea Consiliului Judeţean, prin directorul executiv al DJST, Elena Frâncu, premiul In Memoriam Zoran Kurtes, familiei fostului antrenor sârb, decedat în 2010 la doar câteva ore după ce câştiga titlul de campion naţional cu HCM Constanţa. Cel mai tehnic jucător al turneului a fost desemnat Valentin Ghionea (HCM Constanţa), cel mai bun portar Shota Tevzadze (Ştiinţa Bacău), iar golgeterul competiţiei a fost Branko Kankaras (Jugovic Kac) cu 20 goluri. Antrenorul secund al HCM Constanţa, Eden Hairi, a fost răsplătit cu premiul Fair-play. Premiile au fost oferite de presedintele ANST, Doina Melinte, directorul HCM, Nurhan Ali şi directorul DJST, Elena Frîncu.

Sursa: Adevarul.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii