Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harta clanurilor interlope. Vezi despre ce este vorba la Constanţa

ro

15 Mar, 2011 21:54 24470 Marime text
clanuri.jpgReglările de conturi, omorurile la comandă, traficul de droguri, escrocheriile, taxele de protecţie, tâlhăriile, furturile, proxenetismul şi traficul de persoane sunt cele mai importante activităţi infracţionale ale bandelor interlope. gândul vă prezintă harta clanurilor interlope din România. După cum se poate constata, există destule pete albe, respectiv judeţe unde autorităţile nu s-au "confruntat" cu interlopii.

Bucureşti

Lupta pentru întâietate este acerbă în Capitală, unde există cele mai multe clanuri. Cele mai importante dintre acestea sunt:

Clanul Gemenilor
Liderul grupării Gemenilor, Sandu Geamănu, este unul dintre cei mai temuţi interlopi bucureşteni, menţinându-şi această poziţie de peste zece ani.
Clanul Spoitoru
Lider al bandelor bucureştene încă din anii '90, Fane Spoitoru a fost multă vreme unul dintre cei mai temuţi şi respectaţi interlopi.
Clanul Căpăţână
Fost valutist, liderul Fane Căpăţână a fost implicat în jefuirea mai multor tiruri, folosind o legitimaţie falsă de poliţist.
Clanul Cămătaru
Fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru au fost arestaţi în 2004 pentru şantaj, proxenetism, înşelăciune şi cămătărie. În vara anului trecut, Nuţu Cămătaru ieşea, triumfător, din Jilava, călare pe un armăsar pur-sânge.
Clanul Ştoacă
Specializaţi în trafic de droguri, membrii clanului Ştoacă s-au axat pe Sectorul 5, mulţi dintre ei fiind arestaţi pentru şantaj, proxenetism, înşelăciune, taxă de protecţie şi cămătărie.
Clanul Preda
Cel mai cunoscut clan activ în Sectorul 6 este cel al luptătorului Eugen Preda. Taxele de protecţie, proxenetismul şi recuperările sunt cele mai importante activităţi ale clanului.
Clanul Pietroi
Clanul lui Sile Pietroi şi-a impus supremaţia în Sectoarele 2 şi 3, fiind implicat în lipsire de libertate, bătăi sau şantaj.


Clanul Duduienilor
Una dintre cele mai rău famate zone ale Capitalei, Pantelimonul, este controlată de clanul Duduienilor.
Sadovenii
Lumea interlopă a Capitalei nu ar fi completă fără menţionarea altor trei grupări importante, active de mai bine de zece ani. Banda Sadovenilor, gruparea Caranilor şi cea a lui Gruia sunt implicate în comiterea mai multor fărădelegi, printre care prostituţie şi trafic de droguri.

Dâmboviţa

Clanul Ghenosu domină lumea interlopă din Târgovişte. Liderul bandei, Florin Pârjol, a fost arestat pentru trafic de persoane, în 2003, în Franţa, fiind eliberat înainte de termen, în 2007.

Călăraşi

Daniel Z., unul din liderii mafiei locale, a fost arestat pentru trafic internaţional de droguri.
Un alt interlop cunoscut este Costel Vlad, poreclit Ţaganu, fiind implicat în furturi şi spargeri de locuinţe. A fost arestat şi el, în 2010.

Ialomiţa

Clanurile Dincă şi Frusin îşi împart supremaţia în Slobozia. Gruparea Frusin este specializată în reglări de conturi.

Buzău

Fraţii Feraru au condus, timp de mai bine de cinci ani, o reţea de proxenetism pe ruta România-Spania. Arestaţi în toamna anului trecut, interlopii sunt judecaţi în stare de libertate.

Argeş

Lista clanurilor care acţionează în Piteşti cuprinde grupările Titoaşcă, Cârciumaru, Căldăraru, Baradiu, Cocoroadă şi Versace.

Gorj

Clanul Călina este specializat în traficul internaţional de carne vie, obligând tinere să se prostitueze în Spania. Arestaţi în 2009, mai mulţi interlopi din gruparea Călina au fost eliberaţi.
Banda Lizeanu este suspectată de implicarea în mai multe reglări violente de conturi, în lupta pentru supremaţie în zonă.

Olt

Liderul de necontestat al grupărilor interlope din acest municipiu este Bercea Mondial, arestat, de câteva săptămâni, în urma înjunghierii unui nepot.

Vâlcea

Cei mai temuţi interlopi sunt cei din clanul Stoica. Încarceraţi pentru scurt timp, aceştia au fost eliberaţi.

Botoşani

Clanul Clămparu este cel mai de temut dintre cele din Botoşani. Liderul grupării este vânat de poliţiştii din toată Europa.

Iaşi

Clanul Cordunenilor, condus de fraţii Corduneanu, Costel şi Gheorghe, este cunoscut pentru implicare în proxenetism, trafic de droguri, conflicte sângeroase, acte de intimidare, lupte armate şi trafic de persoane.
O altă grupare importantă este clanul Tănase, specializat în traficul de persoane.

Neamţ

Clanul fraţilor Mararu a prosperat iniţial de pe urma operaţiunilor de schimb valutar, dar s-a îmbogăţit prin cămătărie şi afaceri imobiliare. Bacău
Clanul Hasann a fost implicat în scandaluri de exploatare sexuală şi trafic de persoane, deţinând o poziţie de lider în rândul cluburilor de noapte.

Vaslui

Două bande rivale îşi împart zonele de influenţă. Cei din banda lui Gentimir sunt în conflict cu cei din gruparea Paraschiv.

Galaţi

Clanul Bua este specializat în escrocherii.

Giurgiu

Supremaţia în Giurgiu este disputată între clanurile Butoane, File şi Mure.

Brăila

Banda lui Titel Crăcănatu este cea mai temută la Brăila.

Tulcea

Cămătăria este specializarea celor doi lideri ai lumii interlope din Tulcea. "Uscatu" şi "Ţepoi" au fost arestaţi, în 2009, dar au scăpat pe motiv de viciu de procedură.

Constanţa

Clanul Beinur a fost vizat, în toamna anului trecut, de mai multe descinderi ale Poliţiei.

Braşov

Bandele din cartierele Noua şi Dîrste sunt cele mai cunoscute grupări interlope braşovene.

Alba

Clanul Sibişean şi clanul Bălan sunt implicate în reglări de conturi cu violenţă, tentativă de omor, tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal şi ultraj contra bunelor moravuri.

Sibiu

La Sibiu, clanurile Răcean, Blaga şi Lenis domină în luptele pentru supremaţie.

Caraş-Severin

Banda lui Radu este una dintre cele mai cunoscute grupări interlope din Reşita.

Arad

Considerată cea mai temută bandă din vest, cea condusă de Uţu Rohozneanu, zis şi Ştefan cel Mare, s-a aflat în război cu clanul lui Baderca din Timişoara.

Timiş

Clanul Cârpaci domină lumea interlopă timişoreană, fiind implicat în zona mafiei imobiliare. Împreună cu cei din clanurile Stancu şi Covaci, interlopii au determinat sute de familii din Timişoara să îşi părăsească locuinţele din zona istorică a municipiului.

Oradea

În topul lumii interlope locale figurează Romi Neguş, implicat în mai multe scandaluri şi bătăi în stradă.

Bistriţa-Năsăud

Doi dintre liderii lumii interlope locale sunt Fuji şi Madaritu.

Hunedoara

Spumă şi Bibanu au dominat bandele interlope din Deva, fiind implicaţi prin oamenii lor în furturi, mafie imobiliară, cămătărie şi chiar în cazul "brăţările dacice".

Dolj

O bandă cunoscută este cea a lui Gigiok, iar gruparea rivală este cea condusă de Enriko. În cartierul Craioviţa Nouă, domină clanul lui Pară. Un alt lider, Caiac, fost recent asasinat.

Mehedinţi

Liderul lumii interlope locale, Sandu Sârbu, a fost împuşcat, în urmă cu patru ani, într-o benzinărie. Un alt interlop cunoscut este Ştetea, implicat în furturi în afara ţării.

 

Sursa: Gandul.info

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gigi kent 15 Mar, 2011 23:29 buey ZIUA Beinur e la Mangalia, ziceti si voi de fratii din Constanta... Palas, Olteniei, Chiliei, Casa Alba(Tomis 51)... hai la sapat ca idei aveti acum
  • cracanu 15 Mar, 2011 22:51 la dambovita tre pus si tiganii generalu, comisaru..nu numa ghenosu