Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Harghita Prefectul propune tăierea copacilor bătrâni de la marginea drumurilor

ro

27 Nov, 2008 17:28 791 Marime text

Pentru a preveni situaţiile în care arborii se prăbuşesc pe carosabil şi blochează circulaţia, prefectul judeţului Harghita, Constantin Strujan, a propus să fie tăiaţi copacii bătrâni de la marginea drumurilor naţionale şi înlocuiţi cu unii tineri. Constantin Strujan a declarat că va comanda elaborarea unui studiu de fezabilitate care să analizeze ce implicaţii are defrişarea copacilor de pe marginea drumurilor naţionale din judeţ.

Este vorba, în primul rând, despre DN 13 B, între Gheorgheni şi Praid, care a fost blocat, în ultimele zile, de două ori de copacii prăbuşiţi pe şosea. De asemenea, se au în vedere şi alte drumuri naţionale care traversează păduri, cum ar fi DN 15, între Topliţa şi Borsec, pe vârful Creanga, sau DN 12 C între Gheorgheni şi Lacu Roşu.

"În unele zone drumul trece prin văi abrupte şi trebuie să vedem dacă tăierea copacilor nu afectează siguranţa versanţilor", a spus Strujan, precizând că va aştepta şi opinia specialiştilor înainte de a lua o decizie în acest sens. Şeful Direcţiei Silvice Miercurea Ciuc, Cătălin Mutică, este sceptic însă că o astfel de soluţie va putea fi pusă în aplicare. El a spus că sunt drumuri în judeţul Harghita care parcurg zeci de kilometri prin zone împădurite şi nu crede că cineva va aproba tăierea unei cantităţi atât de mari de material lemnos.

"S-ar putea tăia copacii de la marginea drumului, pe o bandă de aproximativ 20-30 cm şi plantarea unor puieţi, dar nu cred că cineva va da aprobare pentru aşa ceva", a afirmat Cătălin Mutică. El a adăugat că nu există nici reglementări legislative în acest sens, motiv pentru care ar trebui schimbată şi legea.
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii