Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:41 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Guvernul vrea să pună Hotelul Triumf în folosință unei instituții publice. Va fi ocupat de DNA?

ro

28 Jun, 2016 19:18 855 Marime text
Guvernul a decis astăzi, printr-o ordonanță de urgență, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituțiile publice cu nevoi stringente de spațiu sau condiții necorespunzătoare pentru a-și desfășura activitatea în parametrii de normalitate.
 
Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS.
 
Decizia Executivului vine pe de o parte, din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor. Pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în present, se arată într-un comunicat transmis de Guvern.
 
Însă, atât DNA, cât şi Ministerul Justiţiei şi-ar fi exprimat interesul să se mute în acel spațiu. Dar clădirea are nevoie de investiţii destul de mari, acesta fiind şi motivul pentru care nimeni nu s-a grăbit să îl cumpere. Acest hotelul este clasat la doar două stele. În plus, indiferent de numărul de stele, conversia unui spaţiu de cazare într-o clădire de birouri costă, potrivit digi24.ro.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii