Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:00 30 03 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții linia ferată de mare viteză Ploieşti – Suceava

ro

27 Feb, 2019 20:08 745 Marime text

Guvernul a inclus pe lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public privat încă un obiectiv, respectiv linia ferată de mare viteză Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani  - Iaşi – Suceava – Siret (Vicşani), potrivit unei Hotărâri aprobate în ședința de astăzi.

Linia de mare viteză va fi realizată pe un singur fir, paralel cu firele de cale ferată existente,  în  lungime de aproximativ 505 km ( Ploieşti – Siret circa 430 km şi Paşcani  - Iaşi circa 75 km). Realizarea acestei investiții va contribui la reducerea timpului de legătură între  principalele oraşe și poli de dezvoltare de pe traseu și, totodată, creează posibilitatea realizării unor conexiuni cu Republica Moldova şi cu Ucraina.

De asemenea, realizarea liniei ferate de mare viteză va conduce la atragerea unui număr însemnat de călători către transportul feroviar, la creșterea numărului de turişti  și va contribui la atragerea investitorilor.

Prin completarea de astăzi, lista proiectelor strategice de investiții ce urmează să fie pregătite și atribuite în parteneriat public-privat de către Comisia Națională de Strategie și Prognoză include 22 de obiective, transmite Guvernul printr-un comunicat oficial.

Ti-a placut articolul?

Comentarii