Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:35 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a aprobat schema de minimis privind "Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare”

ro

15 Feb, 2019 16:30 705 Marime text
Guvernul a aprobat, astăzi, un Memorandum cu privire la încadrarea schemei de minimis privind "Programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare” în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român.

Executivul asigură, astfel, toate resursele bugetare necesare pentru schema de ajutor de minimis de până la 200.000 de euro pentru finanţarea investiţiilor în modernizarea şi dezvoltarea stațiunilor balneare din România, care va fi operaționalizată prin hotărâre de guvern.

Măsura va contribui la dezvoltarea sectorului turistic balnear, precum și la valorificarea potenţialului balnear şi identificarea mijloacelor de promovare a factorilor naturali de cură utilizaţi în staţiunile balneare.

Schema de minimis constă în acordarea unui ajutor nerambursabil, respectiv grant, în proporție de 50% din valoarea cheltuielilor eligibile şi se acordă până la maximum 200.000 euro, pentru cheltuielile ce vizează activităţi economice.

Schema va fi implementată din acest an și se va derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire, în raport cu reglementările europene. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2019-2021. Guvernul estimează un număr mediu anual de circa 100 de societăți beneficiare.

Bugetul alocat schemei de minimis este de 130 milioane de euro anual.  În proiectul de buget pentru anul 2019, pentru această măsură, s-au propus credite de angajament de 400 milioane lei şi credite bugetare de 80 milioane lei.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii