Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gruparea Mobilă "Tomis" Constanţa, prezentă la protestul de pe 10 august. USR a depus plângeri penale împotriva şefilor Jandarmeriei

ro

27 Aug, 2018 16:15 5724 Marime text
Gruparea mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanţa a deplasat 100 de jandarmi la București. Aceștia au plecat dotaţi cu dispozitive cu substanţe iritant lacrimogene, catușe, dispozitive sonore și luminoase, tompfe, scuturi și alte mijoace de protecţie. Solicitarea de deplasare a fost făcută de Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului București, tot ei ocupându-se de coordonare.
Vă reamintim, filiala USR Constanța a depus o solicitare la secretariatul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța prin care a cerut lămuriri în legătură cu evenimentele din 10 august din Piața Victoriei.
 Iată ce cuprinde solicitarea filialei USR Constanța: „Având în vedere gravitatea evenimentelor din 10 august, prin demersul nostru, dorim să se clarifice următoarele: Dacă de la nivelul județului Constanța au fost detașate trupe de jandarmi pentru protestul de la București din data de 10 august și dacă da, care este numărul acestora?;Care au fost dotările/armamentul/muniția pe care au utilizat-o; Cine a coordonat centrul mobil de comandă și la solicitarea cui au fost trimise în București trupe de jandarmi din Constanța la protestul de pe 10 august?”.
Din răspunsul primit, rezultă că la Bucureşti au fost deplasaţi 100 de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi "Tomis" Constanţa.
USR Constanţa condamnă intervenţia jandarmilor din seara de 10 august, iar astăzi deputatul Stelian Ion a formulat plângeri penale împotriva șefilor din Jandarmerie( colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Răzvan Paraschiv) și a celorlalti jandarmi care au săvârșit violenţe în acea seară.
„Am depus azi la Parchetul General o plângere în nume propriu după mitingul din 10 august, dar și în numele colegului nostru Doru Oprea care a fost rănit grav în timpul mitingului” a precizat deputatul USR de Constanţa, Ion Stelian.

sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii