Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:00 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grup infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală, destructurat de procurorii DIICOT

ro

02 Jun, 2016 14:41 925 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat astăzi un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş, Bihor, Dolj şi Mehedinţi  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2009, suspectul W. G., asociat şi administrator al SC Tioss Commerce SRL a constituit un grup infracţional, format din 20 de persoane,  care a acţionat în perioada ianuarie 2010 – decembrie 2013, şi al cărui scop infracţional a constat în crearea unui circuit evazionist, prin înregistrarea în contabilitatea societăţii de facturi reprezentând operaţiuni fictive, aferente activităţilor licite efectuate şi înregistrate de societate.
 
Obiectul activităţilor infracţionale a  constat în emiterea de facturi generatoare de TVA şi cheltuieli deductibile, operaţiuni fictive, în vederea legalizării provenienţei unor cantităţi de zahăr şi ulei alimentar achiziţionate ilicit de către societatea administrată de către liderul grupului.
 
Prejudiciul produs bugetului de stat este în valoare de 15.064.372 lei, reprezentând impozitul pe profit în sumă de 6.802.682 lei şi TVA dedus ilegal în sumă de 8.261,690 lei.
 
La sediul DIICOT – ST Timişoara vor fi aduse în vederea audierii un număr de 20 de persoane.
 
Activităţile se desfăşoară cu sprijinul BCCO Oradea, BCCO Craiova, SCCO Mehedinţi, IPJ Timiş şi al jandarmilor.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Serviciului Român de Informaţii.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii