Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:46 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grijile unui vicepremier. ”Zona penitenciarelor este Ev Mediu românesc”

ro

05 Jul, 2016 00:57 881 Marime text
Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat că în închisorile din Europa media detenției este de șapte luni, în timp ce în România depășește șapte ani.
 

"Zona penitenciarelor este Ev Mediu românesc, este o zonă în care, recunoaștem, organismele internaționale au observat deja asta, suntem pasibili de niște sancțiuni pe care nici măcar nu le putem închipui în acest moment pentru că sunt foarte mari, pentru că a rămas la nivelul Evului Mediu aproape. Sunt clădiri de pușcării, dacă ne gândim la cea din Gherla, de la 1690 și ceva, prima parte a clădirii. Este nevoie clară aici de o intervenție masivă a statului. Trebuie să facem investiții. În același timp, trebuie să găsim și alte forme", a afirmat vicepremierul, în această seară, la Realitatea Tv.

 
Dîncu a vorbit și despre diferențele dintre media detenției la alte închisori din Europa față de cele din țara noastră.
 

"Vă spun o cifră care este halucinantă, care este din statistica penitenciarelor. Dacă în pușcăriile din Europa media detenției este undeva la șapte luni, la noi depășește șapte ani. Asta înseamnă că trebuie să facem ceva mult mai mult în acest sens. Cu siguranță că este vorba și de adaptare a justiției, este vorba și de adaptarea populației la altceva, dar noi trebuie să folosim mai bine probațiunea. S-a introdus probațiunea și sunt în sistemul de probațiune vreo 40.000 de condamnați, am înțeles, deci a funcționat destul de bine. Va trebui să construim pușcării moderne, va trebui de asemenea să introducem zona privată", a adăugat el.

 
Vicepremierul a mai spus că de ani de zile vin concerne specializate în lume pe închisori private și pe acest tip de investiție, care ne propun și nouă să facem acest lucru, însă, "tot timpul căutăm soluții de alt fel".
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii