Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:18 03 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grenadă din timpul războiului găsit, la Constanţa, în curtea Şcolii "B.P. Haşdeu"

ro

31 Oct, 2014 13:19 2374 Marime text
Pompierii militari au fost solicitaţi joi, 30 octombrie a.c., în jurul orei 15.30, printr-un apel primit pe numărul unic de urgenţă 112, să intervină pentru asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, găsită de câţiva lucrători R.A.D.E.T în curtea Şcolii Gimnaziale numărul 12 „B.P. Haşdeu” din municipiul Constanţa, pe timpul remedierii unei avarii.

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa, mobilizat la locul indicat de apelant, a identificat o grenadă defensivă, de pe timpul conflictelor militare. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă de către specialiştii pirotehnicieni, urmând a fi distrusă la o dată ulterioară.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa atrag atenţia cetăţenilor că, în momentul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, cetăţenii trebuie să solicite ajutorul organelor abilitate, fără a le mişca din locul unde a fost găsite.

În ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor armate pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii.

Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune extrem de periculoasă.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii