Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa nr 51 Constanţa, vizitată de membrii ASMV, în cadrul proiectului “Nu mi-e frică de doctor!”

ro

25 Mar, 2015 09:57 1653 Marime text
Asociaţia Studenţilor şi Medicilor Voluntari (ASMV) va derula o nouă activitate în cadrul proiectului “Nu mi-e frică de doctor!”.
 
Membri voluntari ASMV vor merge mâine, la Grădiniţa nr 51 din municipiul Constanţa, la ora 10:30 şi le vor arată copiilor de la grupa mare “ Floricelele” ce înseamnă actul medical şi ce se întâmplă atunci când merg la medic. Copiii vor putea interacţiona cu instrumentele medicale şi vor fi chiar ei medici şi asistenţi pentru “pacienţii”(jucăriile)lor, se arată într-un comunicat al ASMV remisa zi redacţiei.
 
“Nu mi-e frică de doctor” – program ce se adresează copiilor de vârstă preşcolară, cu scopul de a reduce, într-un mod ludic, frica copiilor de doctor şi de mediul spitalicesc şi în acelaşi timp, oferă posibilitatea studenţilor la medicină să înveţe mai multe despre pediatrie şi le da oportunitatea lucrului cu copiii.
 
Tema principala o reprezintă întâlnirea copiilor cu doctorul, aceştia jucând rolul de părinte ce merge cu copilul bolnav (reprezentat de păpuşi, ursuleţi) la doctor. În “sala de aşteptare”, micuţii vor acumula noţiuni despre instrumentarul medical de baza şi despre conduită prezentării la medic. Odată intraţi la consult, fiecare îşi imaginează că ursuleţul lui are o boală, pe care medicul o tratează prescriindu-i medicaţie (bomboane şi sirop).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii