Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădinița estivală, măsură pentru scăderea ratei abandonului şcolar

ro

28 Aug, 2016 13:21 2287 Marime text

 

Doar 52% dintre copiii din România merg la grădiniţă. Iar învăţătorii sunt primii care îşi dau seama cât este de importantă educaţia preşcolară. De aceea s-au deschis grădiniţe estivale, pentru copiii din familii defavorizate. După cursurile de vară ei vor fi înscrişi în învăţământul şcolar sau preşcolar. Este una dintre măsurile care ar trebui să scadă rata abandonului şcolar.

În România, aproape 50% dintre copii nu merg la grădiniţă. Una dintre cauze este sărăcia. Aşa că Guvernul finanţează din luna martie, proiectul „Fiecare copil în grădiniţă". Mai multe ONG-uri au diferite programe prin care îi conving pe părinţi să-i înscrie pe cei mici în colectivitate, scrie Digi 24. 

„E primul pas pentru a ieşi din atmosfera de familie şi a merge undeva unde să lucreze cu învăţători, copii, voluntari şi încep o altă viaţă”, precizează directorul Şcolii nr.1 din Bucureşti, Iuliana Soare.

Vara aceasta, peste 700 de copii din toată ţară merg la grădiniţa estivală. Este un proiect care îşi propune să scadă rata abandonului şcolar şi să ofere şanse egale când vine vorba despre educaţie. Cei mici învaţă lucruri care nu sunt prevăzute în programă.
La sfârşitul grupelor estivale, copiii sunt înscrişi în sistemul de învăţământ preşcolar sau şcolar, în funcţie de vârstă, iar situaţia lor este monitorizată pe tot parcursul anului şcolar de ONG-uri, mai spune sursa menționată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii