Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GOOGLE aduce un omagiu printr-un DOODLE pentru SELMA LAGERLÖF

ro

20 Nov, 2013 04:09 1919 Marime text
Selma Ottiliana Lovisa Lagerlöf, a fost o scriitoare suedeză, prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru Literatură (1909) și prima femeie membră a Academiei Suedeze (1914).

Opera sa posedă puternice tendințe moral-educative, cultivând trecutul legendar, conservarea valorilor perene, tradiția.
SELMA LAGERLÖF a scris romane de factură epopeică, pline de fantezie și lirism, cu rezonanțe din vechile legende scandinave.
De asemenea, a mai scris proză pentru copii, îmbinând într-o viziune poetică unică o lecție metaforică de geografie, istorie și cultură. "... ca prețuire pentru nobilul său idealism, bogăția fanteziei și expunerea spirituală care îi caracterizează opera". 
Tocmai de aceea SELMA LAGERLÖF, prima femeie care a primit Premiul Nobel pentru literatură, este Selma Lagerlöf.jpgomagiată de Google printr-un Doodle, la 155 de ani de la naştere.
SELMA LAGERLÖF s-a născut pe 20 noiembrie 1858, la Varmland, în Suedia.
Opera lui SELMA LAGERLÖF, care a fost de asemenea şi prima femeie membră a Academiei Suedeze, posedă puternice tendinţe moral-educative, cultivând trecutul legendar, conservarea valorilor şi a tradiţiei. 
Romanul "Minunata călătorie a lui Nils Holgersson" al scriitoarei SELMA LAGERLOF a fost publicat în două părți, în anii 1906 și 1907. 
Contextul în urma căruia a fost publicat romanul a fost o directivă a Asociației Naționale a Profesorilor în care se propunea scrierea unei cărți pentru școlile publice.
Cartea lui SELMA LAGERLOF este despre un tânăr băiat, Nils Holgersson, ale cărui "plăceri ieftine erau să mănânce și să doarmă, și după astea îi plăcea cel mai mult să facă pozne". Îi face mare plăcere să rănească animalele din ogradă. Micșorat de un pitic răzbunător, Nils Holgersson este nevoit să fugă de animalele din ogradă prinzându-se de gâtul unei gâște domestice care s-a alăturat unui stol de gâște sălbatice.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii