Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Ştefan "Pinalti" confirmă denunţurile în Dosarul Microsoft

ro

26 Feb, 2015 18:16 1661 Marime text
Avocatul Cătălin Dancu a declarat azi, la ieşirea de la DNA, că Gheorghe Ştefan a fost confruntat cu Dinu Pescaru şi a confirmat cele spuse de omul de afaceri, precizând că a recunoscut că a finanţat şi el campania PDL din 2009, dar fără a face referiri în declaraţii la Udrea, Blaga şi Băsescu.
 
Cătălin Dancu a spus că primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus joi la DNA pentru a fi confruntat cu omul de afaceri Dinu Pescariu. Avocatul a precizat că Dinu Pescariu a făcut o declaraţie, iar Gheorghe Ştefan a arătat că ea este adevărată în totalitate.
 
Întrebat unde au ajuns banii luaţi ca mită în dosarul "Microsoft" şi cum au fost cheltuiţi, Dancu a spus că declaraţiile de joi îi confirmă lui, ca avocat, faptul că există o faptă de trafic de influenţă, iar aceasta începe să prindă contur.
 
Avocatul a adăugat că Gheorghe Ştefan nu a făcut referiri în declaraţiile sale la Elena Udrea, la Vasile Blaga sau laTraian Băsescu. Gheorghe Ştefan a recunoscut că a primit 4 milioane de euro în afacerea Microsoft.
 
Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul "Microsoft", în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.
 
Instanţa supremă a decis, luni, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Ştefan pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie, la cererea procurorilor DNA, hotărâre care poate fi contestată tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
 
Sursa: rtv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii