Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Găsit într-un arest din Germania Doi paraşutişti şi un poliţist de frontieră de la Tulcea, daţi în urmărire internaţională

ro

27 Aug, 2011 10:07 1522 Marime text

Unul dintre cei trei militari daţi în urmărire internaţională după ce au dispărut de la domiciliu la începutul lunii, Ionuţ Romeo Râlea (27 de ani), a fost descoperit într-un arest al poliţiei din Germania fiind reţinut pentru furt.

Doi militari şi un poliţist de frontieră, care lucra la Tulcea, au decolat spre Anglia pe 20 iulie, iar câteva zile la rând au ţinut legătura cu părinţii lor.

Aceştia au plecat cu avionul în Anglia cu scopul de a cumpăra o maşină. La scurt timp aceştia au sunat acasă şi şi-au anunţat rudele că sunt bine, însă au ajuns în Olanda, dar de mai bine trei săptămâni nu au mai dat niciun semn de viaţă

Ultimul telefon pe care rudele l-au primit a fost pe 26 iulie, când au fost anunţaţi că tinerii au ajuns în Olanda. De atunci nu se mai ştie nimic de ei.

Doi dintre ei, Ionuţ Romeo Râlea (27 de ani) şi Nicolae Chiru, de 28 de ani, sunt militari angajaţi ai Unităţii Militare 01847 paraşutişti din Buzău şi deja au fost declaraţi dezertori pentru că nu s-au întors la locul de muncă la termenul stabilit."În urma colaborării cu autorităţile judiciare străine s-a clarificat situaţia uneia dintre cele trei persoane stabilindu-se ca a fost arestat în Germania la sfârşitul lunii iulie. Cu privire la ceilalti doi s-au solicitat date suplimentare autorităţilor din Germania dar până în acest moment nu a fost primit niciun răspuns"a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, agent Amalia Călugăru.

Poliţiştii compartimentului urmăriri au făcut demersuri pentru soluţionarea acestei situaţii imediat după dispariţia celor trei militari. Oamenii legii au solicitat urmărirea la nivel naţional şi internaţional şi apoi au solicitat alte date cu privire la situaţia lor juridică.

Cel de-al treilea militar despre care nu se ştie nimic deocamdată , Alexandru Avramescu, de 27 de ani, lucrează ca poliţist de frontieră în Tulcea.

Sursa: www.adevarul.ro/locale/buzau

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii