Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Galati Profesorii de liceu au pichetat azi sediul prefecturii

ro

18 Nov, 2008 18:50 975 Marime text

Timp de două ore, profesorii de liceu gălăţeni , membrii ai Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), au pichetat astăzi sediul prefecturii, nemulţumiţi că nu şi-au primit tichetele cadou cuvenite. Conform programului organizat de SIP, prin care educatorii şi profesorii preuniversitari îşi cer drepturile protestând pe rând marţea şi vinerea, astăzi a fost ziua de manifestare a profesorilor de liceu.

Acţiunile sunt îndreptate împotriva Primăriei Galaţi, care a acordat cadrelor didactice, tichete cadou doar pentru trei dintre cele şase evenimente negociate cu angajatorul, conform prevederilor legale. ,,Vom continua protestele până la terminarea campaniei electorale, pentru că, pentru prima oară în istoria post-decembristă, primarul refuză să stea de vorbă cu cei care protestează în stradă. În mod normal, orice om cu responsabilitate şi cu bărbăţie ar trebui să primească câţiva reprezentanţi ai protestatarilor, să încerce să vorbească şi să vadă cum rezolvă problema", a declarat preşedintele executiv al Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu.

În aceeaşi împrejurare, primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae, a precizat că în bugetul aprobat de Consiliul Local pentru acest an este cuprinsă plata a patru evenimente, în valoare de 150 de lei pe eveniment, pentru toţi salariaţii bugetari, din care Primăria a plătit trei evenimente, efortul financiar fiind de peste patru milioane de lei. Primarul a spus că toţi bugetarii, inclusiv cadrele didactice, vor primi câte o sută cincizeci de lei, tichete cadou şi nu 350 de lei pe eveniment cum cer profesorii.

Edilul gălăţean a adăugat că, în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă 37/2008, în bugetul statului este cuprinsă acordarea de tichete cadou profesorilor doar pentru trei evenimente şi nu pentru şase aşa cum este trecut în Contractul Colectiv de Muncă, încheiat între sindicatele din Învăţământ şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, contract care nu a fost semnat de Primăria Galaţi, tocmai din această cauză. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă, educatorii şi profesorii din Galaţi ar trebui să primească şapte tichete cadou în valoare totală de 350 de lei, pentru şase evenimente: 1 Martie, Paştele, 15 septembrie - ziua începerii anului şcolar, 5 octombrie - Ziua Mondială a Educatorului, 1 Decembrie - Ziua Naţională şi Crăciunul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii