Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:25 24 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Oprea Aeronavele militare vor prelua acţiunile elicopterelor SMURD

ro

23 Dec, 2014 09:21 889 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va susţinut în aecastă dimineaţă, de la ora 09.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), o videoconferinţă cu prefecţii şi șefii structurilor de ordine publică, având ca temă măsurile de ordine și siguranță publică dispuse cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

În cadrul conferinţei, Gabriel Oprea a declarat că procedurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sunt reexaminate în urma accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol, soldat cu patru decese.
 
„Am tot sprijinul primului ministru să regândim tot ceea ce înseamnă proceduri de intervenţie în situaţii de urgenţă. Am dispus deja reexaminarea procedurilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă dar şi a tuturor structurilor cu responsabilităţi în domeniul urgenţelor”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. Potrivit acestuia, deja s-a realizat o analiză a categoriilor de riscuri la nivelul fiecărui judeţ. Toate acesta date vor fi integrate, ele urmând să stea la baza sistemului integrat care va fi prezentat Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministrul de Interne a menţionat că în perioada în care elicopterele SMURD rămân la sol pentru revizia tehnică, zborurile în scop medical vor fi asigurate de şase elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi de un avion al aceleieaşi structuri. „De asemenea, ni se va pune la dispoziţie şi elicoptere militare, în caz de nevoie”, a continuat Oprea. Luni seară, doi copii care au suferit arsuri grave în urma unui accident au fost aduşi la Bucureşti cu un avion al Ministerului Apărării Naţionale, echipat medical. Pacienţii au fost asistaţi de o echipă medicală SMURD.

Procedurile Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă sunt reexaminate în urma accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol, soldat cu patru decese. Anunţul a fost făcut marţi dimineaţă de vicepremierul Gabriel Oprea.

Citeste mai mult: adev.ro/nh0z8b

Ti-a placut articolul?

Comentarii