Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gabriel Berca la EVZ TV "România o să arate precum Constanţa"

ro

09 Nov, 2013 11:04 2522 Marime text
Consilierul prezidenţial Gabriel Berca şi analistul Sorin Ioniţă au avertizat asupra riscurilor descentralizării, în forma dorită de Dragnea.
"Descentralizarea favorizează consiliile judeţene. Acest lucru înseamnă îngroparea regionalizării. S-a dat cu toptanul. Şi ce trebuie şi ce nu trebuie", a spus Sorin Ioniţă, care a avertizat că "toată România va arăta ca judeţul Constanţa".
 
El a insistat asupra faptului că a fost şi este un susţinător al descentralizării, dar nu în forma propusă de Liviu Dragnea, în proiectul pe care guvernul Ponta intenţionează să-şi asume răspunderea.
 
Judeţizarea României
 
"În proiectul de lege este un mic articol, care spune că banii se vor acorda către municipalităţi de către CJ după consultarea cu primarii. Este vorba de toţi banii. Este dorinţa de veacuri ca toţi banii să se ducă la CJ şi să se împartă de acolo. Fără formule, fără nimic", a arătat Ioniţă. Consilierul prezidenţial Gabriel Berca, fost ministru al Administraţiei, a avertizat că Guvernul nu va mai deţine instrumente de control.
"Nu avem instrumente de control şi nu vom avea o administraţie mai ieftină. (...) Va conta foarte mult cine va conduce consiliile judeţene", a arătat Berca, care a apreciat că se produce o "judeţizare a României". Potrivit consilierului prezidenţial se va accentua dependenţa comunelor de resursele transferate de la consiliile judeţene. "Am auzit o chestie aberantă, sper că au renunţat. Ajutoarele sociale să fie la consiliile judeţene. Vă daţi seama ce ar însemna ca un primar să meargă la un preşedinte de CJ să îi ceară bani pentru asistaţii social şi să nu primească decât jumătate?", a întrebat, retoric, Berca.
 
Sursa text şi foto: www.evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii