Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Frica de avion ce face Faristul Apostol ia locul lui Cătălin Fercu la Cupa Mondială de Rugby

ro

31 Aug, 2011 00:42 1546 Marime text

Echipa naţională de rugby a României pleacă în această seară în Noua Zeelandă, ţara gazdă a ediţiei din acest an a Cupei Mondiale (9 septembrie-23 octombrie) fără Cătălin Fercu. Jucătorul a renunţat să facă deplasarea pe motiv că îi este frică să meargă cu avionul!

„Cătălin Fercu nu va face deplasarea cu noi. El are o problemă cu zborurile lungi şi ne-a anunţat în ultimul moment că nu mai vrea să facă deplasarea în Noua Zeelandă. Ne-a surprins pe toţi, iar eu, unul, sunt profund dezamăgit de decizia pe care a luat-o. În locul lui va veni Apostol, de la Farul Constanţa", a anunţat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi.

„Fercu nu s-a certat cu nimeni. Pur şi simplu, este o problemă personală a lui. Mai multe nu ştiu", a precizat şi Romeo Gontineac, antrenorul echipei naţionale de rugby a României.

„Vrem să arătăm că se joacă rugby de calitate şi în România"

Obiectivul declarat al rugbiştilor tricolori la Cupa Mondială din Noua Zeelandă îl reprezintă o victorie cu Georgia. Antrenorul Romeo Gontineac se arată însă convins că „Stejarii" nu se vor face de râs nici în celelalte meciuri din Grupa B, cu Scoţia (10 septembrie), Argentina (17 septembrie) şi cu Anglia (24 septembrie).

"E o grupă foarte grea, dar asta e, nu ne-am ales-o noi. Nu înseamnă că vom merge în Noua Zeelandă resemnaţi. Suntem outsideri şi vrem să arătăm întregii lumi că se joacă rugby de calitate şi în România", a spus Romeo Gontineac. "Ne dorim o victorie cu Georgia şi să facem jocuri bune în celelalte întâlniri", a completat căpitanul „stejarilor", Marius Tincu.

Meciuri cu Tonga, Samoa şi Fiji

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a anunţat astăzi că încearcă să perfecteze anul viitor câteva partide puternice pentru naţionala tricoloră. "Anul viitor, în luna noiembrie, încercăm să organizăm meciuri cu Tonga, cu Samoa şi cu Fiji. Ne aflăm în tratative avansate în acest sens cu preşedintele federaţiei de rugby din Tonga. Ne dorim ca rugby-ul românesc să crească în valoare de la un an la altul", a spus şeful FRR.

Sursa: EVZ.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii