Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fregata franceză „Jean Bart“ va face o escală în Portul Constanţa. Va participa la un exercițiu militar în apele teritoriale ale României în Marea Neagră

ro

28 Feb, 2018 14:51 1379 Marime text
Fregata franceză „Jean Bart” va face o escală în portul Constanța, în perioada 7-10 martie 2018, înainte de a participa la un exercițiu militar în apele teritoriale ale României în Marea Neagră, alături de Forțele Navale Române.

Fregata „Jean Bart” face parte din clasa F 70 AA și este specializată în acțiuni de luptă antiaeriană în cadrul operațiunilor aero-maritime și de gestionare de crize, fiind capabilă să desfășoare misiuni în orice zonă, în cadrul unei grupări navale aliate sau internaționale. Nava este echipată cu un elicopter Panther.

„Această escală și acest exercițiu au loc după cele efectuate de fregatele franceze «Chevalier Paul», în iulie 2017, și «Guépratte», în decembrie 2017. Marina Militară Franceză ține foarte mult la cooperarea cu Marina Militară Română în Marea Neagră și este mândră să fie una dintre marinele europene cele mai prezente în această zonă”, a subliniat doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România.

Căpitanul Geoffroy Roussel este comandantul fregatei "Jean Bart" din 2016. A absolvit Școala Navală în anul 1992. Pe parcursul carierei sale, a deținut mai multe funcții în Franța metropolitană și în teritoriile de peste mări, printre care cea de ofițer responsabil de operațiuni pe port-avionul „Charles de Gaulle”. A participat la operațiuni precum „Enduring Freedom”. În perioada 2013-2014, a fost comandantul fregatei „Aconit”, cu care a participat la operațiunile de atac franceze din Siria și a desfășurat misiuni  în Golful Arabo - Persic. Pentru meritele sale, căpitanul Roussel a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare și al Ordinului Național al Meritului.

După această escală, fregata „Jean Bart” va participa la un exercițiu comun alături de forțele navale și aeriene românești, care va permite dezvoltarea cunoștințelor reciproce și interoperabilitatea celor două marine.

De asemenea, miercuri, 7 martie, de la ora 17.30, la bordul fregatei franceze „Jean Bart” va fi organizată o conferință de presă  la care va participa doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, și căpitanul Roussel.

Joi, 8 martie, o delegație a fregatei „Jean Bart” va participa la o discuție cu reprezentanții școlii generale constănțene poartă numele „Jean Bart”.
Cu ocazia vizitei sale la Constanța, miercuri, 7 martie, doamna Michèle Ramis va efectua, de la ora 15.00, o vizită a Șantierului Naval din Constanța care, în parteneriat cu societatea franceză Naval Group, va construi pentru România nave performante
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii