Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:15 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Descoperire Fragmente din Coran, scrise pe piele de animal

ro

22 Jul, 2015 19:42 540 Marime text
 
Fragmente din Coran scrise în urmă cu aproximativ 1.300 de ani, care ar putea fi printre cele mai vechi din lume, au fost descoperite în biblioteca Universităţii din Birmingham, a anunţat miercuri această instituţie din Marea Britanie. Manuscrisul era păstrat de aproape un secol într-o colecţie de cărţi şi documente din Orientul Mijlociu, fără ca nimeni să-şi imagineze că este atât de vechi, relatează AFP şi BBC.
 
Numai în contextul în care o cercetătoare italiană, Alba Fedeli, a studiat textul pentru teza de doctorat, universitatea a decis să facă o analiză cu carbon 14, informează Agerpres. Fragmentele din Coran sunt caligrafiate pe piele de oaie sau capră. "Analiza documentului arată că există o mare probabilitate ca animalul de la care provine pielea să fi trăit în timpul profetului Mahomed sau puţin după aceea", a adăugat David Thomas. 
 
În manuscrisul care, potrivit cercetătoarei Alba Fedeli, provine dintr-un acelaşi codex ca şi paginile păstrate la Biblioteca Naţională Franceză de la Paris, sunt reproduse versete din capitolele 18-20, scrise cu cerneală în hijazi, vechi stil caligrafic arab. Manuscrisul va fi expus la Universitatea din Birmingham, între 2 şi 25 octombrie.

Sursa foto: evz.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii