Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotoreportaj Expunere a tehnicii de intervenţie la Parcul Arheologic din municipiul Constanţa. Cu ce s-a prezentat ISU Dobrogea

ro

28 Feb, 2019 11:11 2509 Marime text
Cu ocazia aniversării a 86 ani de atestare documentară a Protecţiei Civile în România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa  a reunit constănţenii, în Parcul Arheologic din municipiul Constanţa în zona dintre monumentul Victoriei şi strada Traian, unde este  expusă tehnica de intervenţie a inspectoratului.

Protecţia Civilă este o componentă a sistemului securităţii naţionale în scopul prevenirii şi reducerii riscurilor de producere a dezastrelor, protejării populaţiei, bunurilor şi mediului împotriva efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă, conflictelor armate şi înlăturării operative a urmărilor acestora şi asigurării condiţiilor necesare supravieţuirii persoanelor afectate.

În fiecare an, la data de 28 februarie, se aniversează Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care, în anul 1933, prin Decretul Regal nr.468, se aproba „Regulamentul de funcţionare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene” având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populaţiei şi resurselor teritoriului”.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii