Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:54 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu ar fi turnat la DNA nume grele de politicieni

ro

14 Mar, 2016 19:03 1601 Marime text
 
S-au scurs informaţii potrivit cărora fosta noră a lui Virgil Măgureanu ar face denunţuri peste denunţuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Alina Măgureanu susţine că are informaţii despre infracţiuni de corupţie comise de persoane extrem de importante. Pentru a atârna greu declarațiile ei, au fost vehiculate nume precum Crin Antonescu, Mugur Isărescu, Elan Schwartzenberg. Ea s-a prezentat, astăzi, la DNA, însoțită de avocat, unde a formulat patru astfel de denunțuri. Alina Măgureanu a afirmat că are cunoștință de anumite fapte din perioada în care era soţia fiului lui Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI.
 

"Am participat şi am fost martor ocular la nişte evenimente, fapte, care am eu suspiciunea că ar constitui fapte de corupţie. Mă simt obligată să fac acest lucru, în primul rând faţă de oamenii din această ţarp. Mai departe las la latitudinea procurorilor să decidă. Eu am mare încredere într-o schimbare", a declarat Alina Măgureanu la ieşirea de la DNA.

 
Aceasta a explicat că denunţul împotriva lui Crin Antonescu vizează mai multe fapte de corupţie şi asimilate corupţiei, comise atât de el, cât şi de soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean.
 

"Fals în declaraţile de avere, uz de fals, declaraţii false în înscrisuri private, trafic de influenţă, inclusiv el, cât şi Adina (Vălean, n.r.). Traficul de influenţă s-a făcut atât la Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1 la acea vreme, cât şi la Sorin Oprescu, primarul municipiului Bucureşti. Avem şi probe: acte, înscrisuri, documente şi martori", a explicat avocatul Alinei Măgureanu, la România tv.

 
Și lucrurile nu se opresc aici. Alina Măgureanu a afirmat că are informaţii că Marta Codruţ, ar fi fost ucis, iar fostul președinte al României Traian Băsescu ar avea mai multe detalii.
 

”Am fost la acea masă. Mie mi s-a părut o glumă. La un moment dat, Dragoș Dobrescu s-a enervat și a zis: ăsta trebuie să dispară! Da, mă, îl îngropăm într-o pădure, lângă București. După 10 zile, a venit soțul meu, verde la față, și a zis că a dispărut Marta, ăștia l-au omorât. Eu cred că toată lumea știe că această persoană a fost ucisă, dar ne facem că nu vedem, toată lumea tace. Sunt interese mult mai mari, la niveluri foarte mari. De la președintele României în acel moment, Traian Băsescu, în jos. Toată lumea ascunde această crimă. Cel mai bun prieten al lui Elan Schartzenberg era, în acea perioadă, Vasile Cămărăscu, șeful SRI pe București. La aceeași discuție s-a mai vorbit și despre o secretară, despre care ulterior s-a aflat că s-a sinucis, dar nu a fost sinucidere, ci a fost lichidată. Am scris în denunț cine era la masă, cine era la discuții și în strânsă legătură. Erau oameni cu funcții importante, oameni care luau parte la diverse mese. Am auzit de o sumă de 10 milioane de euro. Marta era responsabil de o tranzacție. Supărarea domnilor de la acea masă venea pentru că nu mai știau unde sunt banii respectivi. Soțul meu mi-a cerut să nu vorbesc cu nimeni niciodată despre acest subiect. Fostul meu soț a fost foarte șocat, era verde la față, nu-i venea să creadă când a aflat ce a pățit Codruț Marta. Și el se temea de acest grup. Acești oameni sunt foarte influenți. Am auzit, la discuții, despre autocare cu votanți pentru Traian Băsescu. Dragoș Dobrescu, Walter Florian și alții sunt printre oamenii care dădeau bani pentru campania lui Traian Băsescu din 2009.”, a spus, la România TV, Alina Măgureanu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii