Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finala Eurovision 2012 Mandinga intră în luptă. Vezi cine sunt adversarii României în seara asta

ro

26 May, 2012 21:32 1716 Marime text
România este cel de-al 14-lea concurent în finala Eurovision. Concursul, care va avea loc sâmbătă seară, va fi urmărit de 125 de milioane de telespectatori. România se bate pentru prima poziţie cu principalele favorite: Suedia, cu melodia "Euphoria" a lui Loreen şi cu Rusia, care participă cu "Party for everybody" a deja celebrelor Bunicuţe din Buranovo.


Reprezentantul Moldovei, Pasha Parfeny, a reuşit să se califice în finală. Artistul va intra în competiţie de pe poziţia 26.

De departe însă, senzaţia primei semifinale au fost bunicuţele din Rusia, care interpretează o piesă alertă, Party for everybody, în engleză, rusă şi udmurtă, o limbă rară din regiunea Ural.

România are însă şi adversari redutabili. Unul dintre ei este reprezentanta Suediei, Loreen. Cântăreaţa a impresionat juriul cu vocea ei deosebită, iar melodia, Euphoria, a fost foarte apreciată de public.

Prima tentativă a României de a cuceri publicul european a avut loc în anul 1993, însă melodia nu a reuşit să treacă de preselecţie. De-a lungul timpului însă, ne-am bucurat atât de reuşite, cât şi de participări mai puţin norocoase. Printre ediţiile care au încununat eforturile cu succes s-au numărat cele de la Kiev, Atena şi Oslo. Există însă şi experienţe mai puţin fericite. Printre concurenţii mai puţin norocoşi s-au numărat Sanda Ladoşi, Nico şi Elena Gheorghe.

Marea finală va avea loc sâmbătă seară, în sala de festivităţi din Baku, Azerbaidjan.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii