Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Final în cazul Maternităţii Giuleşti Ministrul sănătăţii, la Cernavodă - „Ministerul plăteşte pentru o greşeală. / Bineînţeles că vom recupera banii“

ro

06 Oct, 2015 15:48 1714 Marime text
Ministerul Sănătăţii va plăti integral, până la sfârşitul anului, despăgubirea stabilită de instanţă, de aproximativ 4 milioane de euro, către părinţii copiilor decedaţi sau răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti de acum cinic ani, anunţă Ministerul Sănătăţii.

 
Prezent la Cernavodă, la inaugurarea noii secţie de primiri Urgenţe a Spitalului orăşenesc din Cernavodă, ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că decizia instanţei va fi pusă în aplicare. „Ministerul plăteşte pentru o greşeală, un accident de acum 5 ani, şi va plăti exact cât decide instanţa. Nu avem alta vrainată decât să punem în aplicare o hotărâre a instanţei.  Banii vor fi asiguraţi din bugetul Ministerului Sănătăţii. Eu ştiu că trebuie să respectăm o decizie a instanţei şi ştiu că acea greşeală nu a fost nici din vina mea, nici din vina colegilor mei, dar trebuie să li se plăteasscă familiilor sumele stabilite.

Ministerul Sanatatii urma să fie executat silit, marţi, pentru această sumă, părinţii împreună cu executorii judecatoresti, mergând să recupereze daunele, în timp ce ministrul se afla la Constanţa. „Bineinteles că noi vom face toate procedurile legale, suntem obligaţi, că altfel  ne întreaba Curtea de Conturi de ce nu am contestat. După plata acestei sume, bineînţeles că vom recupera banii; evident că vom face acest lucru de la persoanele implicate“, a adăugat ministrul Bănicioiu.

Amintim că pe 2 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, printr-o sentinţă definitivă, că Maternitatea Giuleşti şi persoanele găsite vinovate, o asistentă, un electrician şi managerul unităţii, în solidar cu Ministerul Sănătăţii şi cu Primăria Capitalei să achite despăgubirile. Dintre toţi, doar asistenta a ajuns la închisoare, ceilalţi au primit condamnări cu suspendare.

Citeşte şi: 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii