Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filmul complet al uciderii Larei Şaban (Rechizitoriu)

ro

13 Sep, 2012 20:37 2164 Marime text
saban-larasaban.jpgR E C H I Z I T O R I U

13.09.2012

Procuror A. B. de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa,

Examinând dosarul cu nr. de mai sus privind pe inculpatii: Saban Gilberto Ghiunal, cercetat în stare de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infractiunilor de omor calificat si deosebit de grav, prevăzută de art.174 alin.1 C.pen., art.175 alin.1 lit.c C.pen. si art.176 alin.l lit.d C.proc.pen. si tâlhărie, prevăzută de art.211 alin.1 si alin.21 lit.a si c C.pen. cu aplicarea art.33 lit.a C.pen., Davidescu George, cercetat în stare de arestare preventivă sub aspectul săvârsirii infractiunilor de omor deosebit de grav, prevăzută de art.174 alin.1 C.pen. si art.176 alin.l lit.d C.pen. si tâlhărie, prevăzută de art.211 alin.1, alin.21 lit.a si c C.pen., cu aplicarea art.33 lit.a C.pen. si învinuita Ghibăldan Elvie, cercetată în stare de libertate sub aspectul săvârsirii infractiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută de art.189 alin.1 si 2 C.pen.

EXPUN URMĂTOARELE:

1. În fapt,

La data de 03.05.2012, inculpatii Davidescu George si Saban Gilberto Ghiunal au ucis-o pe victima Saban Lara (sora ultimului inculpat mentionat), aplicându-i o lovitură în zona capului cu un corp dur cu muchii perpendiculare cu suprafata de circa 4-16 cm2 si provocându-i astfel dilacerare si hemoragie meningo-cerebrală în cadrul unui traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă a oaselor craniului, cu scopul de o deposeda pe aceasta de o sumă mare de bani (aproximativ 120.000 USD), despre care credeau că la acel moment se afla în posesia ei, după care au ascuns cadavrul victimei.

După uciderea victimei, inculpatii au deposedat-o pe aceasta de banii pe care aceasta îi avea asupra ei (aproximativ 2000 - 3000 euro), de două telefoane mobile si de celelalte bunuri personale.

În intervalul 06.06.2012 - 19.06.2012, învinuita Ghibăldan Elvie a lipsit-o de libertate în mod ilegal pe minora A. A., în vârstă de 2 ani, refuzând să o încredinteze tatălui ei desi el solicitase în mod expres aceasta.

La data de 04.05.2012, învinuita Ghibăldan Elvie a sesizat organele de politie cu privire la faptul că, la data de 03.05.2012, în jurul orei 16:30, fiica sa Saban Lara a părăsit imobilul în care locuia, situat în Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru, pentru a se întâlni cu fratele ei, Saban Gilberto Ghiunal, fără însă a mai reveni la domiciliu.

Învinuita a precizat în fata organelor de politie că la momentul disparitiei victima avea asupra sa două telefoane mobile, unul marca Blackberry si unul marca I-Phone 3, precum si o sumă de bani.

Din primele investigatii si cercetări desfăsurate de organele de politie a rezultat că persoana dispărută locuia în Turcia de aproximativ sapte ani si întretinea o relatie de concubinaj cu un om de afaceri local.

Victima avea o situatie financiară deosebită, deplasându-se de la Istanbul la Constanta cu un avion particular, închiriat exclusiv pentru ea, fiica ei, A. A. si martora C.S., intrarea pe teritoriul României realizându-se pe data de 27.04.2012.

De asemenea, pentru deplasările în Constanta victima avea la dispozitie un autoturism Porsche Panamera în valoare de aproximativ 350.000 euro adus din Istanbul în România de către martorul M. C.

De asemenea, victima a călătorit din Turcia în România având asupra sa peste 125.000 USD în numerar, bani pe care intentiona să îi folosească pentru a cumpăra un apartament în mun.Constanta.

Imediat după sosirea în România, victima a achizitionat de la un magazin de profil o casă de bani pe care a amplasat-o în locuinta sa din Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru, jud.Constanta. În acest seif, victima a asigurat suma de bani arătată anterior.

Potrivit datelor obtinute din investigatii si din declaratiile persoanelor audiate în cauză, victima obisnuia să poarte în permanentă asupra sa o sumă considerabilă de bani, de aproximativ 2.000 - 3.000 euro dar si să cheltuiască sume chiar mai mari cu ocazia iesirilor în cluburi.

De asemenea, trebuie precizat că victima era proprietara atât a imobilului situat în Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru, jud.Constanta cât si a apartamentului din Constanta, str.Mircea cel Bătrân nr.84, bl.MF1.

După ce disparitia victimei a fost sesizată organelor de urmărire penală, lucrătorii de politie s-au deplasat la locuinta victimei din mun.Constanta str.Contraamiral Nicolae Negru, jud.Constanta unde au constatat că usile si ferestrele imobilului nu prezentau urme de fortare iar obiectele din interior nu erau răvăsite.

Cu această ocazie lucrătorii de politie au ridicat din locuintă obiecte personale (lenjerie intimă si periută de dinti) ale victimei, necesare pentru stabilirea profilului ADN al acesteia.

De asemenea, la data de 05.05.2012, din interiorul acestui imobil a fost ridicată de către organele de politie o casă de bani, metalică, găsită închisă si asigurată.

În interiorul casei de bani au fost găsite pasapoartele victimei Saban Lara, al fiicei acesteia, A. A. si al martorei C.S., toate eliberate de autoritătile turcesti, un permis de rezidentă eliberat de autoritătile turcesti, emis pe numele Saban Lara, certificatele de nastere ale victimei si ale fiicei sale, emise de autoritătile române precum si suma de 122.300 USD legate cu hârtie de culoare albă, inscriptionată DENIZBANK.

În urma cercetării apartamentului din blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân din Constanta, de asemenea proprietatea victimei, nu au fost identificate urme de fortare la nivelul usilor sau ferestrelor si nici urme de răvăsire în interior.

Si în acest imobil a fost găsit un seif de perete cu dimensiunile 28x38x18 cm, ridicat de către organele de politie.

La data de 05.05.2012 a fost efectuată cercetarea tehnico-stiintifică a autoturismului victimei, marca Porsche Panamera, găsit parcat în fata blocului MF 1 în care se află si apartamentul care i-a apartinut acesteia, pe str.Mircea cel Bătrân nr.84.

Autoturismul, înmatriculat în Turcia sub nr.34-MA-276, a fost găsit cu portierele si capotele motor si portbagaj închise si asigurate.

Cu această ocazie s-a stabilit că nici sistemele de asigurare, nici geamurile si nici contactul motor nu prezentau urme de fortare iar în interior nu au fost identificate bunuri, înscrisuri sau alte mijloace de probă de natură să servească la aflarea adevărului în cauză.

Din declaratiile martorelor C.S. si U. G. a reiesit că imediat după venirea în tară, victima a avut un conflict serios cu mama ei, învinuita Ghibăldan Elvie.

Acest conflict s-a produs, pe fondul relatiilor tensionate preexistente între victimă si mama ei, din cauza împrejurării că cea dintâi urma să achizitioneze un apartament în care să locuiască secunda însă nu pe numele acesteia din urmă ci pe numele fiice ei minore. De altfel, această împrejurare rezultă si din declaratia martorei I. M., notar public care urma să autentifice contractul de vânzare cumpărare respectiv.

Un alt aspect care a stat la baza conflictului apărut între victima Saban Lara şi mama sa a fost şi aceea că aceasta din urmă a îndepărtat din anturajul victimei persoanele în care aceasta avea încredere şi care îi făceau diverse servicii (grădinarul, menajera, şoferul), încercând în acest fel să fie singura persoană care să aibă acces la resursele financiare ale fiicei sale, pe perioada în care aceasta se afla în Turcia.

Martorele audiate cu privire la aceste aspecte au declarat că cearta din data de 01.05.2012 dintre victimă si mama ei a avut ca principal efect mutarea celei din urmă din vila din Constanta, str. Contraamiral Nicolae Negru, jud.Constanta pe care o ocupase până atunci în apartamentul din Constanta, str.Mircea cel Bătrân nr.84, bl.MF1.

De la acest moment, victima a rămas să locuiască în vilă, împreună cu fiica ei si martora C.S..

De altfel, din declaratiile martorelor C.S. si U. G. a rezultat că victima era în relatii reci nu doar cu mama sa ci si cu cele două surori ale sale, martorele S. M. si M. Me., si cu fratele ei Saban Gilberto Ghiunal.

De asemenea, martora C.S. a declarat că victima i-a spus că în trecut, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal îsi însusise suma de 14.000 euro apartinând victimei, sumă de bani pe care aceasta o lăsase în casa din Constanta.

Martora a mai arătat că inculpatul o ameninta frecvent pe victimă că o va face de râs dezvăluind faptul că ea nu era căsătorită legal în Turcia si că are o relatie cu un bărbat căsătorit.

În acelasi sens este si declaratia martorului P.S.C. care a arătat că din ce stia de la inculpatul Davidescu George, relatiile dintre victimă si fratele ei, Saban Gilberto Ghiunal erau foarte reci.

Astfel, potrivit sustinerilor martorului victima încetase să mai trimită bani în tară fratelui ei motiv pentru care acesta avea grave probleme financiare.

Împrejurarea că între victimă si inculpat exista o stare conflictuală serioasă rezultă si din declaratia acestuia din urmă.

Starea conflictuală dintre inculpatul Saban Gilberto Ghiunal rezultă si din împrejurarea că în trecut acesta a amenintat-o prin intermediul unui mesaj transmis prin reteaua Facebook că va dezvălui în România faptul că are o relatie cu un bărbat însurat.

Probatoriul administrat în cauză a demonstrat faptul că în trecut inculpatul Saban Gilberto Ghiunal i-a sustras victimei un autoturism marca Porsche Cayenne pe care apoi l-a înstrăinat unei terte persoane în baza unui contract de vânzare cumpărare pe care fusese falsificată semnătura victimei.

Fapta a făcut obiectul dosarului de urmărire penală nr.13777/P/2008 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanta, solutionat prin neînceperea urmăririi penale fată de Saban Gilberto Ghiunal după ce victima si-a retras plângerea prealabilă formulată sub aspectul săvârsirii infractiunii prevăzute de art.210 C.pen. împotriva fratelui ei.

Astfel cum rezultă din declaratia învinuitei Ghibăldan Elvie, imediat după cearta cu victima si după ce a părăsit vila de pe str.Contraamiral Nicolae Negru, l-a sunat pe inculpatul Saban Gilberto Ghiunal care la acel moment se găsea la un grătar în zona localitătii Negru Vodă, jud.Constanta, informându-l despre cele petrecute.

A doua zi, la data de 02.05.2012, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal s-a prezentat la locuinta victimei, având asupra sa jucării pentru nepoata sa, împrejurare din care rezultă că aceasta a fost prima sa întâlnire cu victima, de la momentul sosirii ei în tară, în condiţiile în care inculpatul a declarat în faza incipientă a anchetei că s-ar fi aflat în relaţii bune cu sora sa şi ar fi vizitat-o încă de la venirea acesteia în România.

De aici, inculpatul a plecat împreună cu victima la apartamentul din blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân unde se afla învinuita Ghibăldan Elvie.

Sosirea inculpatului Saban Gilberto Ghiunal si a victimei în blocul arătat, precum si plecare acestora de acolo, au fost suprinse de camera de supraveghere amplasată la intrarea în scară.

În cadrul discutiei care a urmat s-a stabilit ca inculpatul Saban Gilberto Ghiunal să caute un apartament pentru mama sa, urmând ca decizia achizitionării să fie luată de către victimă care de altfel urma să si plătească pretul imobilului. Conform declaraţiei inculpatului Şaban Gilberto Ghiunal, preţul maxim ce urma să fie plătit de sora sa pentru apartament se situa în jurul a 45.000 euro.

Din declaratia martorei I. M. a rezultat faptul că la data de 02.05.2012 a fost contactată de către victima Saban Lara care i-a comunicat că a doua zi urmează să încheie contractul de vânzare cumpărare pentru apartamentul căutat.

Cu această ocazie martora, în posesia căreia se aflau toate documentele originale ale proprietătilor din România ale victimei, dovadă a neîncrederii acesteia din urmă în membrii propriei familii, i-a spus victimei să nu achite avans pentru apartamentul dorit ci, să vină la sediul biroului notarial cu actele acestui imobil pentru verificări.

Declaratiile martorei I. M. sunt confirmate de listingul convorbirilor telefonice purtate de către victimă, din care rezultă că aceasta din urmă a apelat la data de 02.05.2012, ora 13:51:15 numărul de telefon al martorei.

În acest context trebuie precizat că inculpatul Davidescu George, fost angajat al Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Constanta si la momentul respectiv angajat al SC ... SRL, firmă care asigura paza interioară a hypermarketului Metro de pe bld.Aurel Vlaicu din Constanta, avea acces la un apartament situat în Constanta, str.Mihail Kogălniceanu.

Acest apartament era închiriat de cetăteanul italian de origine libaneză A. R., cunoscut al inculpatului Davidescu George.

Martorul A. R., om de afaceri, desfăsura activităti comerciale preponderent în zona Baia Mare astfel încât acesta folosea relativ rar apartamentul respectiv.

Deoarece în trecut în acel imobil avusese loc o inundatie în urma căreia se produseseră degradări ale apartamentelor învecinate, cetăteanul italian îi lăsase cheile de la usa de acces inculpatului Davidescu George pentru ca acesta să verifice periodic starea locuintei.

Acest apartament se găseste la o distantă de aproximativ 500 de metri de apartamentul victimei din blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân si pe raza aceluiasi releu de telefonie mobilă, respectiv cel de la adresa B-dul Tomis 79-81, RomTelecom RA, Dir. Tc. Constanta; Oras:Constanta, pentru reţeaua de telefonie mobilă VODAFONE.

În continuare, din investigatiile efectuate de organele de politie si din înscrisurile puse la dispozitie de SC ... SRL, coroborate cu listingul convorbirilor telefonice purtate de inculpatul Davidescu George la data de 02.05.2012, rezultă că acesta a fost prezent la locul de muncă în dimineata acestei zile, după care si-a luat liber începând cu orele prânzului.

La data de 03.05.2012, în cursul diminetii, victima Saban Lara, împreună cu mai multe persoane, a mers la Spitalul Clinic Judetean de Urgentă Constanta unde si-a vizitat o rudă, după care împreună cu martora C.S. si cu fiica ei s-a deplasat la sediul City Park Mall unde a rămas până în jurul orei 16:00, când s-a îndreptat către locuinta de pe str.Contraamiral Nicolae Negru, jud.Constanta.

Pe drumul către casă, victima a purtat o convorbire telefonică cu martorul M. C. împreună cu care anterior vizionase un apartament pentru a-l achizitiona, convorbire în cadrul căreia victima a amânat luarea unei decizii cu privire la acest imobil pentru a doua zi.

Potrivit declaratiilor martorei C.S., în intervalul de timp în care s-a aflat împreună cu victima la mall, aceasta din urmă a fost sunată insistent de către inculpatul Saban Gilberto Ghiunal.

Martora a mai arătat că victima a respins apelurile inculpatului însă în cele din urmă i-a răspuns, însă nu a putut da detalii cu privire la continutul acestei discutii deoarece ea a fost purtată în limba română.

După ce a ajuns la domiciliu, unde se afla martora U. G., victima i-a spus acesteia din urmă să îsi ia copilul pentru a merge cu totii în Satul de Vacantă din Constanta, iar după plecarea acesteia din locuintă a purtat discutii telefonice cu inculpatul Saban Gilberto Ghiunal.

Martora C.S. a declarat că după o astfel de discutie victima i-a spus că merge să se întâlnească cu fratele ei, după care a plecat de acasă fără a mai reveni.

Martora nu a putut preciza cu exactitate obiectele de vestimentatie purtate de victimă la momentul disparitiei însă a pus la dispozitia organelor de urmărire penală o înregistrare video, făcută de ea cu telefonul mobil, în ziua de 03.05.2012, în jurul orei 14:00, cu ocazia vizitei în City Park Mall, în care sunt vizibile hainele si bijuteriile victimei.

Potrivit declaratiilor martorei, victima obisnuia să poarte asupra ei sume relativ mari de bani în numerar, de regulă 2000 - 3000 euro, iar la momentul plecării din locuintă avea asupra ei si două telefoane mobile.

La data de 03.05.2012, ora 17:07 inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a intrat în blocul MF1 de pe str.Mircea cel Bătrân nr.84, aspect surprins de camera de supraveghere amplasată la intrarea în scară. Anterior, la ora 16:42, în aceeasi scară intrase si învinuita Ghibăldan Elvie.

Aceeasi cameră de supraveghere l-a surprins pe inculpat părăsind scara blocului la ora 17:10, după care la ora 17:30, victima a parcat autoturismul marca Porsche Panamera în fata blocului mentionat.

Din analiza listingul convorbirilor şi comunicărilor efectuate de la postul telefonic cu numărul de apel 073190XXXX aparţinând victimei Şaban Lara, s-a stabilit că la ora 17:32:31, acesta a apelat postul telefonic 072078XXXX aparţinând inculpatului Şaban Gilberto Ghiunal, între cei doi având loc o discuţie cu durata de 26 secunde, pe parcursul căreia Şaban Lara a fost localizată în raza de acoperire a releului de telecomunicaţii de la adresa din B-dul Tomis 79-81, RomTelecom RA, Dir. Tc. Constanta; Oras:Constanta.

Trebuie precizat că în momentul efectuării convorbirii şi inculpatul Şaban Gilberto-Ghiunal a fost localizat pe raza aceluiaşi releu de telecomunicaţii, care este amplasat, pe diagonală, la o distanţă de cca 700 m de blocul MF1 de pe str. Mircea cel Bătrân.

Acest apel a fost ultimul înregistrat de la postul telefonic 073190XXXX aparţinând numitei Şaban Lara, iar anterior acestuia, au mai fost iniţiate alte 2 apeluri către postul telefonic 072078XXXX aparţinând inculpatului Şaban Gilberto Ghiunal, la orele 16:31:28 şi 17:07:29, când au avut loc discuţii cu duratele de 19, respectiv 25 secunde, de fiecare dată Şaban Lara fiind localizată în raza de acoperire a releului de telecomunicaţii de la adresa din Bld. Alexandru Lapusneanu nr.70, Bl. LE Constanta, care acoperă zona în care se află casa de pe str.Contraamiral Nicolae Negru.

În urma vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale SC E. SRL, amplasate în zona intersectiei străzilor Mihail Kogălniceanu si Cuza Vodă, în ziua de 03.05.2012, între orele 1200 - 2400, s-a stabilit că există un decalaj între ora reală şi ora înregistratorului video digital, în sensul că ora afişată de înregistratorul digital este cu aproximativ 67 de minute în urmă faţă de ora reală, astfel că ora 1100 - ora afişată pe camere este aproximativ ora 1207 în realitate.

La ora afişată 11:00:54 (aproximativ 12:07 - ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, deplasându-se pe jos pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia blocului 18 (extremitatea străzii Mihail Kogălniceanu dinspre blocul M1 de pe str. Ştefan cel Mare), către intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu şi Cuza Vodă.

După ce a ajuns în intersecţie, susnumitul s-a deplasat spre b-dul Tomis, inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal se deplasa pe jos şi era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni tip blugi, posibil culoare albastră şi un tricou de culoare închisă, posibil neagră.

La ora reală 16:36, ambele camere ale SC E. SRL, i-au surprins pe ambii inculpati venind pe jos pe strada Cuza Vodă, dinspre bld.Tomis si intrând pe str.Mihail Kogălniceanu.

După ce inculpatii au pătruns pe str.Mihail Kogălniceanu, Saban Gilberto Ghiunal a rămas mai în spate iar Davidescu George si-a continuat deplasarea către blocul nr.18. După un interval scurt de timp, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a pornit după coinculpat.

La ora afişată 15:56:11 (aproximativ 17:03 - ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, venind pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia blocului 18, îmbrăcat cu articolele de vestimentaţie descrise mai sus, în plus fiind vizibile şi încălţămintea, respectiv o pereche de pantofi tip sport de culoare închisă, posibil neagră, cu talpa de culoare deschisă, posibil albă, susnumitul se deplasează pe jos, traversează oblic intersecţia şi se deplasează pe str. Cuza Vodă, către str. Mircea cel Bătrân.

La ora afişată 15:57:03 (aproximativ 17:04 - ora reală), camera nr.3 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, purtând aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte, venind pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia str. Mircea cel Bătrân.

Cel în cauză rămâne în zona de acţiune a camerei nr.3 până la ora afişată 15:59:36 (aproximativ 17:09 - ora reală), când se deplasează pe jos, pe str. Cuza Vodă spre str. Mircea cel Bătrân.

În intervalul 15:57:03 -15:57:53 (aproximativ 17:07 - 17:08 ora reală) cât inculpatul ŞABAN GILBERTO GHIUNAL s-a aflat atât în raza de acţiune a camerei nr.3 cât şi camerei nr.4, acesta a fost observat vorbind la telefonul mobil.

În acest context trebuie precizat că la ora 17:07:29 a acut loc penultima convorbire telefonică dintre inculpatul Saban Gilberto Ghiunal şi victimă, aceasta aflându-se încă la locuinţa de pe str. Contraamiral Nicolae Negru.

De asemenea, după acest apel, la ora 17:09:23 inculpatul Saban Gilbetto Ghiunal a apelat-o pe mama sa, învinuita Ghibăldan Elvie, apel care precede vizita făcută de acesta mamei sale, aşa cum am arătat mai sus, sub pretextul declarat că i-ar fi dus acesteia din urmă un încărcător de telefon mobil. Trebuie precizat că nici atunci când se afla în raza de acoperire a camerelor de supraveghere aparţinând SC E. SRL şi nici atunci când a intrat în scara blocul MF1, inculpatul nu a fost observat având asupra sa vreun alt obiect decât propriul telefon mobil.

La ora afişată 16:13:00 (aproximativ 17:20 - ora reală), camera nr.3 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, purtând aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte, venind pe str. Cuza Vodă dinspre str. Mircea cel Bătrân, susnumitul rămânând în zona intersecţiei str. Cuza Vodă şi Mihail Kogălniceanu până la ora afişată 16:14:00 (aproximativ 17:21 - ora reală), timp în care se plimbă pe stradă, având un aspect agitat.

La ora indicată, inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal a ieşit din raza de acţiune a camerei nr.3, în timp ce se deplasa pe jos pe str. Cuza Vodă, înspre str. Mircea cel Bătrân.

La ora afişată 16:29:01 (aproximativ 17:36 - ora reală), iniţial camera nr.3 şi apoi şi camera nr.4 l-au surprins în razelor lor de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, purtând aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte, în timp ce se deplasa pe jos, pe str. Cuza Vodă dinspre str. Mircea cel Bătrân, urmat îndeaproape de o persoană de sex femeiesc, de cca 25-30 ani, constituţie astenică, ten deschis, păr negru, lung, mai scundă decât însoţitorul său şi care era îmbrăcată cu un tricou-maiou de culoare deschisă, posibil albastru şi cu o fustă scurtă (mini) de culoare neagră.

De asemenea, pe umărul stâng a fost observată o geantă de damă cu faţa exterioară din material de culoare crem deschis, fiind totodată vizibil şi un obiect strălucitor pe faţa exterioară, zona mediană.

Aceste obiecte de vestimentatie si accesorii sunt similare cu cele purtate de victimă în înregistrarea video pusă la dispozitie de către martora C.S. si identice cu cele aflate pe cadavrul victimei la momentul găsirii sale.

După semnalmente, această femeie a fost recunoscută ca fiind numita ŞABAN LARA, concluzie întărită si de declaratiile martorelor S. M. si M. Me. care i-au recunoscut în imagini pe inculpatul Saban Gilberto Ghiunal si pe victima Saban Lara.

În momentul în care cei doi au ajuns la intersecţia str. Cuza Vodă cu str. Mihail Kogălniceanu, au continuat deplasarea pe str. Mihail Kogălniceanu până la extremitatea dinspre blocul M1 de pe str. Ştefan cel Mare (aproximativ 500 m), loc în care s-au îndreptat către colţul blocului 18 de pe str. Mihail Kogălniceanu nr.27, ieşind din raza de acţiune a camerelor de supraveghere.

La data de 03.05.2012, ora 17:35:49, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal l-a apelat telefonic pe coinculpatul Davidescu George, purtând o discutie de 10 secunde, timp în care ambii s-au găsit pe raza aceluiasi releu de telecomunicatii, din B-dul Tomis 79-81, RomTelecom RA, Dir. Tc. Constanta; Oras:Constanta.

La ora afişată 16:58:11 (aproximativ 18:05 - ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe inculpatul Şaban Gilberto Ghiunal, acesta fiind observat deplasându-se pe jos pe str. Mihail Kogălniceanu, dinspre blocul 18 către str. Cuza Vodă, fără a avea vreun fel de obiecte în mâini.

În momentul în care a ajuns la intersecţia celor două străzi, inculpatul şi-a continuat deplasarea pe str. Cuza Vodă, îndreptându-se spre b-dul Tomis.

Imediat după aceasta, din imobil a iesit o persoană cu semnalmentele coinculpatului Davidescu George care s-a îndreptat în aceeasi directie ca si inculpatul Saban Gilberto Ghiunal.

Trebuie precizat că la iesire, în imaginile surprinse de camerele de luat vederi, inculpatul Davidescu George apare tinând în mână un obiect de mici dimensiuni, de culoare neagră, de formă dreptunghiulară, asemănător unui portofel de damă.

La data de 28.05.2012 a fost efectuată o perchezitie la imobilul situat în Constanta, str.Mihail Kogălniceanu nr.27, bl.18, imobil în care se presupunea că fusese ucisă victima Saban Lara.

În apartament a fost găsit martorul A. R., cetătean italian de origine libaneză, titular al contractului de închiriere asupra imobilului.

În holul din care se face accesul în cele două dormitoare ale apartamentului, baie si debara, cu dimensiunile de 124x350 cm se afla o plintă cu lungimea de 102 cm, pe care au fost identificate trei pete de culoare brun roscat cu aspect de sânge coagulat.

După îndepărtarea plintei, la partea inferioară a zonei peretului zugrăvită cu var alb, sub spectru de lumină ultravioletă, a fost observă o pată gălbuie.

Deasupra plintei respective, pe peretele văruit în alb a fost observată o zonă de aproximativ 60x40 cm ce prezenta urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării acesteia sub spectru de lumină ultravioletă, au fost identificate două mici zone cu fluorescentă gălbuie. În interiorul aceleiasi zone au fost observati doi stropi fini de formă alungită, cu directia de sus către în jos, cu lungimea de circa 5 mm fiecare, de culoare brun roscat cu aspect de sânge coagulat.

Pe tocul drept al usii dormitorului mare, situat lângă baie, la o înăltime de circa 65 cm de podea, pe latura dinspre hol, a fost identificat un alt strop cu diametrul de circa 2-3 mm, de culoare brun roscat, cu aspect de sânge coagulat.

De asemenea, pe peretele stâng al holului mic din care se face accesul în cele două dormitoare, la circa 140 cm de usa de acces în debara a fost observată o zonă verticală lată de circa 25 cm si înaltă de circa 220 cm care prezenta urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării acesteia sub spectru de lumină ultravioletă, au fost observate patru mici zone cu fluorescentă gălbuie, la înăltimea de 185, 133, 65, si 50 cm fată de podea. Pe acelasi perete, se afla usa de acces în debara iar deasupra ei au fost observate două zone ce prezentau urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării lor sub spectru de lumină ultravioletă s-a remarcat o fluorescentă difuză de intensitate medie.

În continuarea usii de acces în debara către usa de acces în baie, pe acelasi perete, la o înăltime cuprinsă între 95 si 140 cm de la podea, a fost observată o altă zonă cu urme de zugrăvire recentă iar în urma examinării ei sub spectrul de lumină ultravioletă au fost observate opt mici zone cu fluorescentă gălbuie.

Cu ocazia examinării fără sursă de lumină ultravioletă la o distantă de circa 1 cm de capacul unei prize aplicate pe usa debaralei a fost observat un strop de formă circulară cu diametrul de circa 3 mm, de culoare brun roscat, cu aspect de sânge coagulat.

În acelasi hol, între usile debaralei si băii, se afa o masină de cusut, model vechi, iar lângă aceasta se găsea un scaun pliabil, din lemn, pe sezutul căruia se află o sacosă din material plastic, de culoare portocalie, împăturită în două, cu inscriptiile MICHEL DERECE, care a fost examinat si s-a constatat că la partea superioară, coltul dinspre mijlocul holului, prezenta o pată de culoare brun roscat cu aspect de sânge coagulat, cu lungimea de circa 5 mm, sub formă de crustă. Deasupra acestui scaun, pe perete, la o înăltime de circa 95 cm de podea a fost identificat un alt strop mic, de formă alungită, de circa 2 mm, de culoare brun roscat cu aspect de sânge.

În wc-ul de serviciu al apartamentului, pe faianta de culoare albă de pe perete, la circa 40 cm deasupra bazinului wc-ului, a fost identificat un fir de păr de culoare castanie, cu lungimea de circa 25 cm (culoare si dimensiunea firului de păr ale victimei Saban Lara).

În urma cercetării locului faptei, din apartament au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă ce prezentau urme de materie brun roscat cu aspect de sânge, precum si urme de materie obtinute prin răzuire .

Astfel cum rezultă din procesul verbal de perchezitie domiciliară, holul în care au fost găsite numeroasele pete cu aspect de sânge precum si zonele de perete ce păreau proaspăt văruite era lipsit de mocheta care acoperea celălalt hol precum si camerele apartamentului, astfel încât era vizibilă pardoseala cimentuită cu mozaic.

Cetăteanul italian A. R., titularul contractului de închiriere al apartamentului arătat, a declarat că l-a cunoscut pe inculpatul Davidescu George în urmă cu aproximativ trei ani.

În urmă cu aproximativ un an, în timp ce chiriasul era plecat din mun.Constanta, în apartament a avut loc o inundatie astfel încât acesta i-a cerut inculpatului Davidescu George să remedieze defectiunea, trimitându-i acestuia printr-un curier rapid cheile apartamentului.

Deoarece inculpatul s-a ocupat serios de defectiunea respectivă, martorul i-a lăsat o cheie de la usa de acces în locuintă pentru ca acesta să poată interveni în cazul unei probleme similare.

Înainte de data de 01.05.2012, martorul a plecat în mun.Baia Mare si a revenit în Constanta la data de 21.05.2012.

A doua zi, martorul s-a întâlnit cu inculpatul care a insistat să îi restituie cheile apartamentului spunându-i că nu mai poate avea grijă de imobil deoarece avusese probleme cu legea. Cu aceeasi ocazie, inculpatul l-a informat pe martor si cu privire la schimbarea numărului de telefon care survenise între timp.

Martorul a adăugat că în timpul sederii sale în Baia Mare a fost sunat de către inculpat care i-a spus că în apartament avusese loc o nouă inundatie, provocată de scurgerea de la baie.

Potrivit sustinerilor inculpatului, în urma acestui nou incident, a fost nevoit să arunce un covoras din baie, din burete, pe fond albastru cu imprimeu din desene cu delfini, colorati alb cu negru precum si mocheta de pe holul mic al apartamentului, de culoare gri închis, din material sintetic, identică cu cea din holul de la intrarea din apartament.

În continuare, martorul a relatat că la momentul la care i-a predat cheile inculpatul i-a spus că în urmă cu câteva zile a murdărit o cuvertură de pe canapeaua din sufragerie si deoarece era veche o aruncase.

De asemenea, martorul a relatat că după ce a pătruns în apartament a constatat că din baie lipsea si un prosop de culoare albă.

După câteva zile, martorul s-a întâlnit cu vecina care locuia în apartamentul situat sub cel al său care i-a spus că nu avea cunostintă de inundatia despre care îi vorbise inculpatul Davidescu George si că în apartamentul său nu fuseseră niciun fel de probleme, cu atât mai mult cu cât în cazul unei scurgeri înfundate si imobilul ei ar fi fost afectat.

În aceste conditii, martorul a verificat scurgerea si restul instalatiilor din baie si a constatat pe această cale că nu existau urme ale inundatiei si nici piese schimbate ale instalatiei.

În fine, martorul a declarat că, în afară de inculpatul Davidescu George, nu a încredintat cheile apartamentului altei persoane, nu a lăsat femei în apartament si că nu a observa urme de fortare ale usii de acces în imobil.

În urma verificărilor efectuate în bloc si consemnate în cuprinsul procesului verbal aflat la dosar, s-a stabilit că proprietara apartamentului situat sub cel în care a fost comis omorul nu avea cunostintă despre vreo presupusă inundatie care să fi avut loc în perioada indicată.

Cu ocazia perchezitiei domiciliare efectuate în locuinta inculpatului Saban Gilberto Ghiunal a fost găsită o pereche de încăltări sport, pe pantoful drept, la circa 12 cm de vârf, fiind identificată o pată de culoare maronie, liniară, cu o lungime de circa 1,5 mm.

De asemenea, în casă au fost găsite mai multe telefoane mobile, după cum urmează: marca Alcatel, cu seria IMEI 357259033482010, în interiorul căruia se găsea cartela SIM cu nr. 0720/78.77.77, marca Nokia 8600 Luna cu seria IMEI 3595781001020140/3, nefiind prevăzut cu acumulator sau cartelă SIM, marca Samsung cu seria IMEI 3528191021102087/7, marca Digi Mobil cu seria IMEI 352888024289169, precum si o cartelă SIM Vodafone cu seria 011057761259, despre care inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a afirmat că avea numărul de apel 0737/41.XXXX

De asemenea într-unul din sertarele dulapului de pe hol a fost găsită o cutie a unui telefon marca Samsung cu seria IMEI 358115104257763/9 în interiorul căreia se afla un certificat de garantie pentru un telefon marca Samsung, model E1081 cu seria IMEI identică cu cea de pe cutie, pe numele inculpatului Saban Gilberto Ghiunal.

Cu ocazia perchezitiei efectuate la locuinta inculpatului Davidescu George, pe cuierul din holul locuintei au fost găsite un box metalic de culoare neagră, un briceag cu plăsele negre din plastic inscriptionat pe lamă Nieto Stainless, un cutit tip pumnal cu lama zimtată, în lungime de aproximativ 15 cm cu mâner din plastic, inscriptionat pe lamă Nieto Stainless, cu teacă din piele de culoare neagră, un cutit cu lama de aproximativ 20 cm inscriptionat Nieto Hand Crafted 440 C, cu mâner din plastic de culoare neagră si teacă din piele si o bâtă de baseball din lemn de culoare galben cu negru.

Pe masina de spălat din bucătărie a fost găsită suma de 300 euro si 313 lei, un telefon mobil cu seria IMEI 35965903293360801 cu nr. de apel 0758/74XXXX si un telefon mobil marca Nokia cu seria IMEI 352287015740100 si cu nr. de apel 0726/29XXXX, ambele apartinâd inculpatului Davidescu George.

În dormitor a fost găsit si ridicat un cutit tip pumnal cu lama de aproximativ 12 cm, culoare neagră si mâner cu box prevăzut cu orificii pentru patru degete marca Wartech H5044-BK.

În sufragerie au fost găsite un cutit tip pumnal cu lama zimtată, lungă de aproximativ 10 cm, două boxuri metalice, o rolă de scotch de culoare maro, lătime aproximativ 5 cm, începută, un binoclu marca Bushnell din plastic si un tub de spray paralizant.

Martorul P.C.S., lucrător în cadrul Jandarmeriei, fost coleg si prieten cu inculpatul Davidescu George, a declarat că la începutul lunii mai 2012 i-a spus acestuia din urmă că are nevoie de o drujbă pentru a presta unele lucrări la casa de la tară a mamei sale.

În acest context, inculpatul Davidescu George i-a spus că detine o asemenea unealtă pe care nu o folosise niciodată.

În jurul datei de 18.05.2012, martorul l-a contactat pe inculpatul Davidescu George pentru a-i cere drujba iar acesta din urmă l-a îndrumat către locuinta bunicii sale de pe str.Călugăreni din Constanta de unde martorul a ridicat o cutie ce continea o drujbă nefolosită precum si o factură.

Martorul P.C.S. a pus la dispozitia organelor de urmărire penală factura seria FIV nr.7518510 pentru un ferăstrău electric marca Black&Decker emisă de SC Five Holding SRL - magazinul Brick la data de 03.05.2012.

Potrivit duplicatului bonului fiscal aferent acestei facturi plata pretului drujbei a fost făcută la data de 03.05.2012, ora 18:16:06.

Factura seria FIV nr.7518510 a fost emisă pe numele Brebu C Valentin însă după verificarea bazei informatizate de date privind evidenta populatiei, s-a stabilit că o asemenea persoană nu figurează în înregistrări.

În continuare, organele de politie s-au deplasat la magazinul Brick unde au stabilit în urma verificărilor efectuate că reprezentantii unitătii folosesc această identitate ori de câte ori cumpărătorii nu detin cardul de client.

Trebuie precizat în acest context că o dată cu drujba, inculpatul Davidescu George a cumpărat si uleiul necesar motorului uneltei, împrejurare de natură să conducă la concluzia că acesta avea de gând să o folosească în scurt timp.

Martorul M. C. că la data de 03.05.2012, în jurul orelor 18:40 - 18:45, în timp ce se afla în zona Tomis III a fost apelat pe telefonul mobil de către inculpatul Saban Gilberto Ghiunal care i-a cerut să se întâlnească pentru a-i achita o datorie mai veche, întrebându-l totodată dacă îi poate împrumuta autoturismul său pentru a rezolva o problemă personală.

Declaratia martorului M. C. este confirmată sub acest aspect de listingul convorbirilor telefonice purtate de inculpatul Saban Gilberto Ghiunal din care rezultă că acesta din urmă l-a apelat pe martor, utilizator al postului telefonic cu nr.0723/53... la data de 03.05.2012, ora 18:51:24. Această convorbire a fost urmată de o altă convorbire initiată de martor la ora 18:53:23.

În cazul ambelor convorbiri inculpatul a fost localizat pe raza releului de comunicatii situat în incinta Mobitom SA, str.Ioan Roată nr.3, Constanta, amplasat în zona magazinului Brick.

Cei doi s-au întâlnit într-un bar de pe str.Serban Vodă din Constanta unde inculpatul i-a dat martorului suma de 500 lei, reprezentând jumătate din suma de 1000 lei datorată iar martorul i-a încredintat lui cheia (cardul de pornire) autoturismului său, un Renault Megane galben (auriu metalizat) cu nr.CT-02-....

Potrivit declaratiei martorului, inculpatul avusese nevoie de suma împrumutată pentru a organiza o petrecere cu ocazia zilei de nastere a fiului său.

Martorul a precizat că inculpatul a venit la întâlnire singur, cu un taxi.

Martorul si inculpatul au stabilit ca, după ce acesta din urmă termina de folosit autoturismul, să lase cheia la personalul de serviciu al barului în care se găseau.

În noaptea de 03/04.05.2012, în jurul orei 23:30, martorul a fost din nou sunat de către inculpat care i-a comunicat că sora sa dispăruse si l-a rugat să încerce si el să o mai sune.

Si acest aspect al declaratiei martorului este confirmat de listingul convorbirilor purtate de către inculpat, din care rezultă că acesta din urmă l-a apelat pe martor la data de 03.05.2012, ora 23:23:25, convorbirea durând 20 de secunde.

La acest moment, inculpatul era localizat pe raza releului de telecomunicatii situat pe bld.Lăpusneanu nr.87, bl.LV32, Constanta.

Martorul M. C. a declarat că a intrat în posesia cheii autoturismului său în după-amiaza zilei de 04.05.2012, de la angajatii barului si a precizat că cel mai probabil inculpatul o lăsase acolo în noaptea de 03/04.05.2012 deoarece în ziua de 04.05.2012 nu a mai trecut pe la bar.

La data de 03.05.2012, în intervalul orar aproximativ 19:40 - 19:55, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a fost surprins de camerele de supraveghere ale Hypermarketului Real, magazin 1, Constanta situat pe soseaua Mangaliei nr.195A.

Astfel, la ora 19:40 inculpatul a fost surprins de camerele de luat vederi situate în parcare, îndreptându-se spre intrarea 2 în magazin, amplasată pe latura sudică a complexului comercial.

Apoi, inculpatul a intrat în grupul sanitar situat în apropierea caselor de marcat, unde a rămas aproximativ două minute, după care a revenit în parcare, a luat un cărucior si a reintrat în complexul comercial iar apoi în magazin, la ora 19:45.

În jurul orei 19:55, inculpatul apare în imagini la casa de marcat nr.25, iesind cu un cos în care se observă cumpărături, fără a se putea distinge natura acestora, după care s-a îndreptat către iesirea de pe latura vestică a complexului comercial si apoi către parcare.

De mentionat este împrejurarea că în aceste imagini, aflate si la dosar, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal apare singur si fără a fi urmărit de vreo persoană.

În urma cercetărilor efectuate de organele de politie s-a stabilit că la data de 03.05.2012, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a cumpărat din magazinul Real 1 din Constanta produse de curătenie (Cilit Bang, Pur Action, Cilit, Clin Pistol), saci de menaj, bureti de vase, lavete, mănusi de menaj, odorizante de cameră si prosoape, în valoare totală de 186 lei.

Astfel cum rezultă din procesul verbal de vizionare al imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale SC E. SRL, la data de 03.05.2012, ora 21:38, un autoturism similar cu cel al martorului M. C. pătrunde pe strada Mihail Kogălniceanu de pe str.Cuza Vodă, îndreptându-se spre blocul nr.18, situat în capătul acestei din urmă străzi, către strada Stefan cel Mare.

În imagini se distinge că în afara soferului, în autoturism se găsea si un alt pasager, pe locul din dreapta fată.

La ora 22:34, acelasi autoturism apare pe imagini deplasându-se pe strada Mihail Kogălniceanu, dinspre blocul 18 către str.Cuza Vodă.

Din imagini rezultă atât faptul că geamul dreapta fată este coborât iar pe acest loc se afla un pasager cât si împrejurarea că autoturismul vizat nu era urmat de vreun alt vehicul.

La ora 03.05.2012, ora 21:31:34, autoturismul martorului M. C. a fost suprins de camerele de supraveghere amplasate în dreptul localului C-C, în zona intersectiei străzilor Mircea cel Bătrân si Stefan cel Mare din mun.Constanta, la mică distantă de locul săvârsirii faptei.

Astfel cum rezultă din imaginile respective, autoturismul respectiv se deplasa pe str.Mircea cel Bătrân către intersectia cu bld.Mamaia.

Din imagini se distinge cum, în momentul în care autovehiculul depăseste localul public C-C, din interior este aruncat pe asfalt un obiect de culoare albă, de dimensiuni mici care ulterior este fragmentat în trei bucăti de către celelalte autoturisme aflate în trafic.

În continuare, autovehiculul martorului M. C. în care se aflau cei doi inculpati a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate în dreptul statiei sudice a Telegondolei din statiunea Mamaia circulând cu mare viteză către orasul Năvodari.

Nici în aceste imagini autovehiculul în care se aflau inculpatii nu apare urmărit de alte vehicule suspecte.

După plecarea victimei din locuinta situată în Constanta, str.Contraamiral Nicolae Negru nr.9 pentru a se întâlni cu fratele său, martora C.S. a asteptat pret de câteva ore timp în care la imobil a revenit martora U. G..

Cele două martore au asteptat-o pe victimă în locuintă până în jurul orei 20:00, timp în care C.S. a încercat de mai multe ori să o apeleze, constatând însă că telefoanele mobile ale acesteia erau închise.

Apoi, martora C.S. a luat legătura cu concubinul din Turcia al victimei si, la sugestia acestuia, s-a deplasat împreună cu U. G. la sediul Sectiei 4 Politie pentru a anunta autoritătile cu privire la disparitie.

Cele două martore au relatat lucrătorilor Sectiei 4 Politie Constanta împrejurările în care dispăruse victima Saban Lara.

În aceste conditii politistii Sectiei 4 au solicitat unei patrule din cadrul Sectiei 3 Politie Constanta, pe a cărei rază teritorială locuia învinuita Ghibăldan Elvie, să o anunte pe aceasta din urmă despre disparitia fiicei ei.

Camera de supraveghere a blocului MF1, situat în Constanta, str.Mircea cel Bătrân nr.84, a surprins momentul în care politistii Sectiei 3 au intrat în scară, îndreptându-se către apartamentul în care locuia învinuita.

Astfel cum rezultă din listingul convorbirilor telefonice purtate de către inculpatul Saban Gilberto Ghiunal, după acest moment, la data de 03.05.2012, orele 22:23, 22:27 si 22:32 acesta a fost apelat de trei ori de către mama sa, învinuita Ghibăldan Elvie, care i-a comunicat împrejurarea că sora sa, victima Saban Lara, dispăruse.

La momentul acestor apeluri, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal se găsea pe raza releului de comunicatii în a cărui arie de acoperire se găseste apartamentul în care a fost comis omorul.

Cu privire la aceste aspecte, mai trebuie precizat că martora C.S. a declarat că ulterior, învinuita Ghibăldan Elvie i-a adresat atât ei cât si martorei U. G. multiple reprosuri pentru că anuntase întâi politia si nu pe ea, afirmatii sustinute si de către martora U. G..

Martorii O. E. si D.R.L., ambii angajati ai Sectiei 4 Politie Constanta, care se aflau în timpul serviciului în seara zilei de 03.05.2012 au fost primii sesizati cu disparitia victimei de către martorele C.S. si U. G..

Astfel ambii martori au declarat că după ce au luat cunostintă despre disparitie au procedat, prin intermediul Sectiei 3 Politie, la anuntarea mamei victimei căreia i-au cerut telefonic să îl cheme la sediul sectiei si pe inculpatul Saban Gilberto Ghiunal, cu care victima ar fi trebuit să se întâlnească.

Initial la sediul Sectiei 4 Politie s-a prezentat doar învinuita Ghibăldan Elvie iar cei doi politisti au insistat să se prezinte si inculpatul.

Acesta a sosit cu o întârziere de 45-60 de minute fată de mama sa însă a refuzat să dea politistilor detalii cu privire la traseul urmat în după amiaza zilei de 03.05.2012 sau cu privire la întârziere.

În cele din urmă, la insistentele lucrătorilor de politie, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal le-a comunicat acestora că fusese cu niste afaceri în zona Portului Constanta.

Potrivit declaratiilor celor doi politisti audiati în calitate de martori, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal nu prezenta urme vizibile de violente la momentul prezentării în fata lor.

Trebuie precizat că la data de 03.05.2012, ora 22:41, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a fost sunat de către sotia sa, S.A., moment în care a fost localizat pe raza releului de comunicatii situat în Mamaia, Hotel Perla după care la orele 22:47 si 22:53, fiind apelat de către învinuita Ghibăldan Elvie, inculpatul a fost localizat pe raza releului de comunicatii situat în loc.Năvodari - Mamaia, km.2.

Imediat după aceasta, la ora 22:54, inculpatul a fost sunat tot de către învinuita Ghibăldan Elvie, fiind localizat pe raza releului de comunicatii situat în loc.Ovidiu, str.Natională nr.36

Trebuie de asemenea precizat că începând cu data de 03.05.2012, ora 20:03 si până în dimineata zilei de 04.05.2012 între inculpatii Davidescu George si Saban Gilberto Ghiunal nu au mai avut loc convorbiri, aspect de natură să conducă la concluzia că cei doi au fost împreună cel puţin până la momentul în care inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a ajuns la sediul Secţiei 4 Poliţie în acest interval de timp, în conditiile în care din dimineata zilei de 03.05.2012 si până seara cei doi au purtat 13 convorbiri telefonice.

Martorul P.C.S. a declarat că în ziua de 03.05.2012 l-a apelat telefonic până în ora 19:00 pe inculpatul Davidescu George pentru a-i cere restituirea unei sume de bani pe care i-o împrumutase anterior însă acesta nu a răspuns.

După ce martorul a intrat în tură, adică după ora 19:00, l-a mai sunat o dată pe inculpat. În cadrul discutiei care a avut loc, martorul i-a cerut restituirea sumei împrumutate iar inculpatul i-a răspuns că este în oras cu treabă dar că îl va căuta după ce îsi va fi rezolvat problemele.

În noaptea 03/04.05.2012, după ora 02:00, inculpatul Davidescu George l-a apelat din nou pe martorul P.C.S., aflat în serviciu la Inspectoratul Judetean de Jandarmi Constanta si i-a cerut să iasă la poartă.

Cu această ocazie, martorul a observat că inculpatul era transpirat, părea obosit dar nu prezenta urme vizibile de violentă. Tot atunci, inculpatul i-a dat martorului suma de 100 lei reprezentând datoria pe care o avea la el.

În cursul lunii mai, după data de 03.05.2012, inculpatul l-a întrebat pe martor în ce conditii poate fi ascultat un telefon mobil, răspunsul acestuia din urmă fiind în sensul că doar în cazul săvârsirii unei infractiuni si doar dacă există autorizatie de la judecător.

În acest context, inculpatul i-a spus martorului că se teme că telefonul său ar putea fi ascultat, precizând totodată că a fost chemat la politie pentru a fi audiat cu privire la aspectele legate de disparitia victimei Saban Lara. De asemenea, inculpatul i-a comunicat martorului că le spusese politistilor că nu o cunostea pe Saban Lara.

Cu toate acestea, potrivit declaratiilor martorului, inculpatul Davidescu George copilărise cu inculpatul Saban Gilberto Ghiunal pe str.Călugăreni din Constanta, astfel încât îi cunostea bine pe toti membrii familiei acestuia.

Martora S. M., sora inculpatului si a victimei a declarat că la data de 04.05.2012, în jurul orei 06:00, în timp ce se afla în Istanbul împreună cu sora sa M. Me. a fost sunată de către învinuita Ghibăldan Elvie care i-a comunicat că sora ei, Saban Lara, dispăruse.

Din acest motiv, martora, împreună cu sora ei M. Me. au venit în România în noaptea de 04/05.05.2012 iar ulterior a aflat că victima plecase în după amiaza zilei de 03.05.2012 să se întâlnească în cartierul Tomis Nord din Constanta, în apropierea Hotelului Zodiac cu inculpatul Saban Gilberto Ghiunal pentru a vedea un apartament de vânzare.

Apoi, martora a precizat că inculpatul i-a spus că a asteptat-o pe victimă în zona în care ar fi trebuit să se întâlnească fără însă ca aceasta să mai apară.

De asemenea, martora a declarat că la data de 18.05.2012 (în realitate fiind vorba de data de 17.05.2012), a fost sunată de concubinul din Turcia al victimei Saban Lara care i-a spus că a fost de mai multe ori de la nr. de telefon 0740/522... dar că a evitat să răspundă si a rugat-o să apeleze ea acest număr pentru a vedea despre ce este vorba.

Martora a declarat că a sunat la numărul respectiv dar nu a răspuns nimeni.

Astfel cum rezultă din interceptările telefonice efectuate în baza autorizatiei Judecătoriei Constanta cartela cu numărul de telefon 0740/522... a fost introdusă într-unul din telefoanele folosite de inculpatul Saban Gilberto Ghiunal, respectiv în cel cu seria IMEI 359278001574650.

Atât martora S. M. cât si martora M. Me., surorile victimei, au declarat că aceasta din urmă avea o relatie de concubinaj cu un cetătean turc, cu domiciliul în Turcia, numit H.A.S.

Martora C.S., cetătean turc cu domiciliul în Istanbul, a declarat că o cunostea pe victimă de aproximativ trei ani si stia că aceasta avea o relatie cu cetăteanul turc nominalizat în paragraful anterior.

Martora a arătat că relatia dintre victimă si concubinul ei erau foarte bune si apropiate, similare celor dintre sot si sotie.

De asemenea, martora a mai precizat că cei doi se iubeau, că nu are cunostintă despre existenta vreunui conflict între victimă si concubinul ei dar si că acesta urma să îi cumpere în Turcia o vilă de aproximativ 1.000.000 dolari.

Nu în ultimul rând, martora a declarat că a însotit-o cvasipermanent pe victimă în timpul sederii în România, până la disparitie, si că aceasta nu s-a întâlnit cu alti cetăteni turci.

În declaratia din data de 04.05.2012, inculpatul Saban Gilberto Ghiunal a declarat că după venirea în România a surorii sale s-a văzut cu aceasta, printre altele, pe data de 02.05.2012 când au stabilit să meargă împreună să vizioneze apartamente puse în vânzare, în contextul în care sora sa venise în România cu o mare sumă de bani pentru a-i cumpăra mamei sale o locuintă.

Astfel, potrivit declaratiilor inculpatului, cei doi au stabilit să se întâlnească pe data de 03.05.2012 în zona Tomis Nord pen

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii