Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Filme, teatru, fotografie, dar si multa muzica rock la Stufstock

ro

11 Aug, 2010 16:14 1595 Marime text

Cea de-a opta ediţie a festivalul Stufstock, care se va desfăşura în perioada 16-22 august, pe plaja din Vama Veche, va aduce trupe rock precum Zdob şi Zdub, Nicu Alifantis & Zan, E.M.I.L., Trooper, Urma sau Luna Amară, care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, dar şi muzică nouă, proiecţii de film sau workshopuri de fotografie, au anunţat, azi, organizatorii într-o conferinţă de presă. Mircea Toma, unul dintre organizatori, a spus cu acest prilej că prin acest festival se încearcă "recuperarea unor teritorii" pentru muzicile care erau legate de spiritul locuitorilor din Vama Veche.
El a mai mărturisit că rămâne regretul că ceea ce se petrecea în Vamă şi în 2 Mai pe vremuri pare să nu mai poată fi recuperat. "Vorbesc de nişte întâlniri în curţile gazdelor din 2 Mai şi Vama Veche unde se încingeau nişte "bârfe" de calitate. Asemenea atmosferă mai poate fi recuperată? Atunci s-au inventat workshopurile, întâlnirile între oameni care vor să comunice, să se audă între ei şi să dezbată câteva teme care rămân în aria culturală şi s-a dezvoltat acum la Stufstock un pachet care înseamnă film, teatru, fotografie, şcoală de muzică rock, carte", a mai explicat Mircea Toma.

Pe de altă parte, Valentino Rudolf, producătorul festivalului, a spus că, prin extinderea evenimentului, organizatorii îşi propun să aducă o componentă culturală în Vama Veche.

"Vrem să readucem în Vama Veche oamenii care odinioară au adus faima acestei regiuni Vama Veche - 2 Mai", a spus Rudolf.

El a adăugat că preţul de intrare la festival este de 20 de lei pe zi, iar abonamentul are preţul de 35 de lei.

Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul va susţine şi alte forme de exprimare artistică: filmul, fotografia, literatura şi teatrul.
De asemenea, cunoscuţii fotografi Vlad Eftenie şi Florin Ghioca vor susţine prezentări speciale despre Street photography, respectiv despre fotografia de conflict şi război. În afara cursurilor şi a vernisajelor, zilnic vor avea loc proiecţii de fotografii pe diferite teme: Vama Veche, portret, peisaj sau fashion.

În nopţiile dedicate teatrului, tinerii pot vedea piese precum "G.O.D." regia Marcel Ţop, text E. Boghossian
Distribuţie Toma Dănilă, participare video: Marius Bodochi, "(CU)CUIE IN FRUNTE", regia: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor, text E. Boghossian, distribuţie: Radu Iacoban şi Tudor Aaron Istodor sau piesa 'Cum am mâncat un câine?" regia: Adi Iclanzan, text Evghenii Griskovet, distribuţie: Theo Marton.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii