Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:51 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Fie-vă milă de mine, grațiați-o pe mama!”. Un caz răscolitor și mai real ca viața

ro

08 Jul, 2016 01:18 1007 Marime text
Dacian Cioloș a postat, în această seară, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care vorbește despre importanța pachetului de măsuri anti-sărăcie, lansat în februarie 2016.
 

”În România de azi, un copil din cinci abandonează școala. Este vorba despre viitorul a sute de mii de oameni, despre viitorul nostru ca societate. Trebuie să rupem acest cerc: sărăcia care duce la abandonarea școlii, care duce înapoi la sărăcie. Este nevoie de politici noi și de o abordare integrată, pe care am lansat-o odată cu Pachetul de măsuri anti-sărăcie, în februarie 2016. Aceeași abordare este preluată azi în programul ”Școala pentru toți”, lansat în consultare publică de Ministerul Fondurilor Europene. Vă invit să participați la această consultare. Este datoria noastră să ne sprijinim copiii și tinerii să meargă la școală”, a scris Cioloș pe Facebook.

 
O fetiță, a cărei mamă a fost condamnată la închisoare cu executare pentru că a furat mâncare pentru a-și hrăni copilul, a stârnit un val emoțional în toată România. Fetița, de numai 9 ani, s-a adresat lui Klaus Iohannis în speranța că îi va grația mama. Ea a terminat clasa a III-a cu calificativul ”foarte bine” și a spus că își dorește să se facă medic veterinar, pentru că iubește foarte mult animalele.  
 

”Dacă un om mare, cum ar fi domnul președinte Iohannis, i-ar da o grațiere (mamei - n.r.), aș vrea să o văd de ziua mea acasă. Să aibă milă de mine, de un copil fără ajutor și să-i dea grațiere, să o văd în afara pușcăriei”, i-a transmis fetița președintelui.

 
Totodată, ea a ținut să le dea un sfat și celor de vârsta ei: ”Copiii care o au pe mama lor lângă ei să o prețuiască în fiecare clipă”.
 
Cazul prezentat la televizor i-a impresionat pe internauţi, care au luat atitudine. Unul dintre aceştia a postat un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook.
 
„SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE... ȚARA MEA
Ce ţară e aceea în care fiinţa omenească nu mai valorează nimic? Ce țară ai devenit tu, ROMÂNIA mea?
...Mărturisesc faptul că mi-au dat lacrimile urmărind-o pe această copilă, urmărind detaliile acestui caz. Nu mă feresc să spun asta şi nu cred deloc că eşti "slab" dacă empatizezi. Din contră, mă consider, pur și simplu, UN OM NORMAL! Dacă asta este "Justiţia românească", dacă ăsta este "Statul de Drept", atunci cred ca JUSTIŢIA ROMÂNEASCĂ E BOLNAVĂ, iar STATUL DE DREPT este el însuşi CORUPT - CORUPT DE URĂ faţă de cetăţeni, faţă de oamenii simpli ai acestui neam! Când ai un astfel de caz, dacă eşti un stat NORMAL LA CAP ŞI LA INIMĂ, încerci, din contră, să ajuţi familia respectivă. Îi ajuţi pe părinţi să muncească undeva pentru a-şi întreţine copilul, pentru a-şi ajuta fetiţa să meargă la şcoală. Iar ca procuror şi ca judecător... să citezi pur şi simplu un articol de Cod Penal fără să vezi cazul în REALITATEA și COMPLEXITATEA sa este pur şi simplu dovada cea mai clară de LIPSA DE UMANITATE! ...Nu era infinit mai BINE și mai UMAN să i se dea acestei mame o... alternativă!? Pe cine ajută această situație? Pe fetița asta tristă și atât de încercată o ajută? Pe noi ne ajută? Ne simțim mai bine știind că această femeie e în pușcărie? ...Pentru 3 ani!? Pentru că a furat cașcaval din disperare, ca să-și hrănească fiica?! Câți ani a luat, de exemplu, Dorin Cocoș pentru prejudicii de milioane de euro în Dosarul Microsoft instrumentat de DNA?? 2 ani?!? ...Din care mare parte a efectuat deja la domiciliul său regesc!? Să comparăm domiciliul lui Cocoș cu magazia în care trăiește acest copil de nouă ani?! ...Chiar nu suntem în stare să ne construim un stat care să ne iubească în loc să ne urască? ...VĂ SPUN CU TOATĂ UMANITATEA ȘI DESCHIDEREA DE CARE SUNT CAPABIL: dacă nu suntem în măsură să ne unim și să rezolvăm astfel de cazuri, dacă nu reușim să transformăm România, dintr-o țară a urii și a dezbinării, într-o țară a OAMENILOR, atunci nimic, ABSOLUT NIMIC din ce facem, din ce comentăm, din ce votăm, din ce criticăm nu mai are sens... Mi se pare absolut îngrozitor faptul că vorbim despre "strategii de țară" pe termen lung, în vreme ce, pe termen scurt, CHIAR ACUM, un copil precum această fetiță de doar nouă ani are inima lovită. ...Eu, unul, nu mai văd decât o singură șansă - aceea ca România, ca țara mea, ca poporul meu să renască păsându-i, pur și simplu, de ceilalți. Doar dacă vom alege să iubim, în loc să urâm, vom reuși să ne salvăm, să ne vindecăm, individual și colectiv...
Ce ţară e aceea în care fiinţa omenească nu mai valorează nimic? Ce țară ai devenit tu, ROMÂNIA mea?”
, a scris Liviu Pleșoianu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii