Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:55 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fetiţă de 12 ani, victimă a hoţilor de capace de canalizare

ro

25 Oct, 2012 13:33 893 Marime text

În cursul serii trecute, o fetiţă de 12 ani din Medgidia, a căzut într-un cămin de canalizare, al cărui capac fusese furat. Copilul a fost dus la Spitalul Municipal Medgidia, iar mai apoi transferat la Spitalul Judeţean Constanţa. Din primele investigaţii medicale a rezultat că fetiţa este bine şi nu a suferit răni grave. „Furtul capacelor de la nivelul căminelor de apă/canalizare este o problemă din ce în ce mai gravă cu care se confruntă societatea noastră. De la începutul anului şi
până acum numai de pe raza municipiului Medgidia au fost sustrase un număr de peste 300 de capace. SC RAJA SA a făcut sute de sesizări către poliţiile locale, comunitare şi naţională, dar nici una din aceste sesizări nu a primit răspuns până acum, iar prejudiciile nu au fost recuperate. Mai mult, societatea noastră a încheiat o serie de protocoale cu reprezentanţii poliţiei, prin care aceştia sunt sprijiniţi logistic, tocmai pentru a putea stopa acest fenomen prin acţiuni de patrulare şi intervenţie rapidă.

Din păcate, sustragerea componentelor metalice de la nivelul sistemului de alimentare cu apă şi canalizare continuă, aceste acţiuni putând provoca accidente grave, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti. În ciuda semnalelor de alarmă trase
periodic şi a campaniilor de informare derulate de societatea noastră, centrele de colectare de fier vechi, deşi ilegal, continuă să primească aceste componente metalice, cauzând un prejudiciu însemnat companiei noastre.

Pentru evitarea producerii unor evenimente cu consecinţe extrem de grave, RAJA Constanţa lansează încă un apel către toţi cetăţenii, ca în cazul în care constată lipsa vreunui capac să anunţe imediat dispeceratul societăţii, pentru a se putea interveni în timp util. În cazul de la Medgidia, societatea noastră nu a fost anunţată de furtul acestui capac, locuitorii din zonă declarând că a fost sustras în ultimele 24 de ore. Suntem alături de familia fetiţei şi o vom ajuta cu tot ceea ce se poate în cazul în care vor apărea complicaţii în urma investigaţiilor amănunţite", se arată într-un comunicat al companiei RAJA SA.

În urma investigaţiilor amănunţite efectuate la Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa a reieşit că fetiţa de 12 ani este bine şi nu necesită îngrijiri medicale de specialitate. În cursul nopţii trecute, copilul a fost externat şi trimis acasă.


Ti-a placut articolul?

Comentarii