Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Anonimul, deschis de Florin Piersic Jr. si filmul "Duplicatul"

ro

11 Aug, 2010 12:24 2029 Marime text

anonimul.jpgFestivalul Internaţional de Film Anonimul a fost deschis, aseară, prin proiecţia filmului "Duplicatul/ Copie Conforme" de Abbas Kiarostami, la evenimentul din Sfântu Gheorghe fiind prezenţi aproximativ 1.000 de spectatori.

Gala de deschidere a fost una relaxată, maestru de ceremonii fiind Florin Piersic Jr. Acesta a spus că, pentru gala din seara de luni, trebuie să citească un text "la prima vedere şi fără diacritice". Piersic Jr i-a invitat şi pe cei din public să încerce să facă un asemenea exerciţiu, în cazul în care vor să fie actori în filme independente.

La rândul său, Miruna Micu-Berescu, directorul Festivalului Anonimul, a spus că se simte, alături de Florin Piersic Jr., ca la gala UNITER, singurii care lipsesc fiind Ion Caramitru (preşedintele Uniunii Teatrale din România-UNITER, n.r.) şi actriţa Crina Semciuc, aceasta din urmă jucând alături de Piersic Jr. în debutul în lungmetraj al lui Dan Chişu, "Website Story".

"Duplicatul" urmăreşte întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie într-un sat italian din sudul Toscanei. Bărbatul, scriitor britanic, tocmai a susţinut o prezentare în cadrul unei conferinţe, în timp ce femeia, de origine franceză, deţine o galerie de artă. Povestea lor este una universală, care s-ar putea întâmpla oricui şi oriunde.

Ediţia din acest an a Festivalului Anonimul se desfăşoară între 9-15 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Festivalul este organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Institutului Cultural Român, Consiliului Judeţean Tulcea, Centrului Cultural American şi Televiziunii Române, producător asociat.

Sursa: mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii