Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:12 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fenomene meteorologice și hidrologice în 34 de județe!

ro

24 May, 2016 18:45 683 Marime text
Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a convocat la sediul MAI o ședință operativă, în sistem videoconferință, cu prefecții, șefii structurilor MAI și reprezentanții ministerelor și instituțiilor centrale cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, în contextul fenomenelor meteorologice și hidrologice care se vor manifesta începând din această seară în 34 de județe din țară.
 
Conform avertizărilor emise de către Administrația Națională de Meteorologie și Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, în următoarele două zile în țară vor avea loc intensificări ale fenomenelor meteorologice constând în ploi și depășiri ale debitelor cursurilor unor râuri din diverse bazine hidrologice.
 
Astfel, începând de marți, 24 mai, de la ora 22.00, și până mâine, la ora 15.00, a fost emis Cod Portocaliu de ploi abundente în județele Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov și Sibiu. De asemenea, din această noapte intră în vigoare un Cod Portocaliu de inundații pentru județele Harghita, Neamț, Bacău, Vrancea, Covasna și Brașov, atenționările fiind valabile până pe data de 25 mai.
 
În aceste condiții, ministrul afacerilor interne a solicitat prefecților din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice să convoace Comitetele județene pentru situații de urgență și să monitorizeze permanent situația din teritoriu.
 
Ministrul Petre Tobă a anunțat că pentru intervențiile care ar putea fi necesare în sprijinul populației sunt pregătite forțe ale inspectoratelor județene pentru situații de urgență și ale jandarmeriei. La acest moment sunt pregătiți de intervenție 6.500 de pompieri cu 700 mijloace tehnice. Misiunea prioritară a efectivelor MAI este aceea de salvare de vieți și de limitare a efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
 
MAI recomandă conducătorilor auto multă prudență în trafic întrucât pe unele artere rutiere se circulă deja în condiții de ploaie. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii