Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:33 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Medic cardiolog, încarcerat în Penitenciarul Tulcea. Sentinţă definitivă

ro

23 Jan, 2018 11:45 9180 Marime text


În cursul zilei de ieri, 22 ianuarie a.c, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au acționat în municipiul Tulcea, unde au reținut o femeie de 51 de ani, întrucât pe numele său Tribunalul Tulcea a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnată la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită. Persoana în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Tulcea.    

UPDATE: 2

Potrivit DGA, la data de 22.01.2018  Curtea de Apel Constanţa  a respins ca nefondate apelurile părţilor şi a menţinut hotărârea Tribunalului Tulcea prin care le-a condamnat pe Chirvăsuţă Cecilia – șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea la o pedeapsă de 4 ani închisoare cu executare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de 4 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită și pe Vlad Marcela – asistent medical, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de asistent medical, pe o perioadă de 2 ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
                       
Hotărârea este definitivă.

Conform DGA, în fapt, Chirvăsuţă Cecilia – șef secție Cardiologie în cadrul S.J.U. Tulcea, jud. Tulcea,  împreună cu Vlad Marcela – asistent medical, au condiționat actul medical de oferirea unor sume de bani și au solicitat foloase necuvenite în legătură cu stabilirea de diagnostice false în vederea obţinerii pe nedrept de certificate de handicap şi pensii de invaliditate.
Ca urmare a activităților de cercetare au fost identificate în cazul medicului 15 situații de luare de mită iar, în cazul asistentei, 4 acte materiale.

În cauză, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Tulcea au fost delegați de procurorul de caz să efectueze acte de procedură penală. Astfel, la data de 28.10.2015, a fost realizată o activitate de prindere în flagrant a celor două după ce au primit de la un investigator câte 200 lei pentru a efectua demersurile medicale necesare ca o persoană să primească un diagnostic corespunzător în vederea obținerii dreptului de pensie pe caz de boală.

”Precizam faptul că, anterior, cele două mai primiseră de la un martor denunțător sumele de 1000 lei și respectiv 100 lei, în același scop. Pentru întocmirea materialului probator, în cauză au fost efectuate 5 percheziţii, una la Camera de Garda a Secției de Cardiologie și 4 domiciliare. În cauză s-a beneficiat de suportul Serviciului Operații din cadrul D.G.A., pentru documentarea activității infracționale a persoanelor mai sus menționate, fiind introdus în cauză un investigator” - au mai precizat reprezentanții DGA.UPDATE:1

Amintim că prima instanţă, respectiv Tribunalul Tulcea, a dispus condamnarea Ceciliei Chirvăsuţă la o pedeapsă de patru ani de închisoare şi interzicerea dreptului de a exercita profesia de medic, pe o perioadă de patru ani, ca pedeapsă complementară, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Instanţa i-a dedus din pedeapsa principală aplicată perioada reţinerii şi a arestului la domiciliu de la 28.10.2015 până la 22.01.2016, inclusiv.
 
Cecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea. Cecilia Chirvăsuţă este acuzată că, în calitate de medic specialist cardiolog angajat al Spitalului Judeţean Tulcea - Secţia Cardiologie, „prin acte materiale distincte, executate în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi pretins şi ar fi primit, în perioada 14 ianuarie 2013 - 28 octombrie 2015, bani şi alte foloase necuvenite de la diverşi pacienţi sau rude ale acestora în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu“.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii