Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:47 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook face teste La ce experiment au fost supuşi utilizatorii fără să ştie

ro

06 Jan, 2016 23:33 774 Marime text
 
Compania Facebook are o baza mare utilizatori şi nu puţine au fost cazurile în care s-a folosit de ei pentru a face studii fără să-i anunţe în mod explicit. O prevedere în acest sens există în acei „Termeni şi condiţii” lungi de câteva pagini, notează yoda.ro.
 
De dată această, Facebook a testat „loialitatea şi răbdarea” utilizatorilor săi, „introducând în mod secret erori artificiale care au făcut că aplicaţia să se blocheze preţ de câteva ore”, scrie The Information, citat de yoda.ro.
 
„Scopul acestui test, care s-a petrecut cu mai mulţi ani în urmă, este să se vadă dacă o persoană ar renunţa astfel definitiv la aplicaţia Facebook”, potrivit yoda.ro. Testele au arată că utilizatorii au fost insistenţi şi nu şi-au dezinstalat aplicaţia.
 
Cei de la Facebook nu au dorit să comenteze pe această tema.
 
Un alt studiu, făcut de ei în 2014, a stârnit controverse. Practic, Facebook a modificat feed-urile mai multor utilizatori ai săi. Unii au primit postări pozitive, în timp ce alţii s-au ales cu postări triste. Studiul a vrut să vadă cum influenţează acestea starea de spirit a oamenilor.Sursa: yoda.ro
Sursa foto: descopera.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii