Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 2 Explozie în centrul Istanbulului. Sunt morţi şi răniţi. Martor - „Am văzut părţi de corpuri umane” (video)

ro

12 Jan, 2016 11:35 2060 Marime text
O explozie a zguduit astăzi piata Sultanahmet din centrul Istanbului, o atractie turistica majora, provocand unele victime, transmite agentia de presa Dogan citat de Reuters. 

Un martor si un politist de la locul exploziei au declarat ca au vazut parti de trupuri umane dupa explozie. Televiziunea NTV spune ca exista cativa morti, fara a da o cifra exacta.

Televiziunea AHaber a spus ca explozia ar fi putut fi generata de un atacator sinucigas, informatie ce nu a fost confirmata independent, scrie Reuters.  

“Explozia a fost foarte zgomotoasa. Am fugit si am vazut parti de trupuri umane”, a spus o martora ce lucreaza la un magazin de antichitati.  

Kurzii si militantii islamisti au desfasurat in trecuta atacuri in Turcia.

Martorii spun ca au auzit o explozie puternica, iar CNN Turcia a transmis imagini cu masini de salvare si de politie grabindu-se catre locul incidentului. 

Politia a inchis piata din centrul Istanbulului, a declarat un martor Reuters. 
 
Sursa: hotnews.ro


UPDATE 2: 

Nouă din cele zece persoane ucise în atentatul sinucigaș de astăzi de la Istanbul sunt cetățeni germani, a anunțat o sursă de la cabinetul premierului turc Ahmet Davutoglu, informează DPA. Într-o convorbire telefonică, premierul turc Ahmet Davutoglu i-a transmis cancelarului german Angela Merkel că majoritatea victimelor atentatului sinucigaș comis marți la Istanbul sunt turiști germani, a precizat sursa citată, relatează Reuters și AFP.

Șeful guvernului de la Ankara, care i-a prezentat condoleanțe omologului său german, i-a spus de asemenea că detalii cu privire la ancheta în curs privind atentatul sinucigaș, despre care se crede că a fost comis de un kamikaze sirian, vor fi transmise oficialilor germani, scrie agerpres.ro. 

UPDATE 1: Agerpres - Zece persoane au murit și 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în piața Sultanahmet din Istanbul, informează Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului.

Totodată, canalul de televiziune Haberturk a relatat că se pare că deflagrația a fost produsă de un atacator sinucigaș.

Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre 'o deflagrație puternică care s-a auzit și în districtele învecinate', iar pe imaginile difuzate de canalul CNN Turk se pot vedea mai multe mașini ale poliției și serviciului de ambulanță.

Conform agenției de presă Dogan, deflagrația s-a produs nu departe de Palatul Topkapî și de Moscheea Albastră.

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii