Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:24 24 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Explicațiile lui Klaus Iohannis referitoare la călătoriie sale în străinătate

ro

25 Apr, 2016 21:07 1043 Marime text
 
Președintele Klaus Iohannis, present astăzi în Timișoara, a ținut să dea câteva explicații cu privire la faptul că unii oameni spun despre el că a călătorit prea mult în străinătate.
 
Șeful statului a subliniat faptul că  prin deplasările lui externe a consolidat parteneriate, au fost reînnodate relații și s-au legat punți.
 
„Vreau (...) să spun câteva lucruri despre ceea ce am făcut în ultimul an, în politica externă. Unii au spus că am călătorit prea mult. Este greșit, pentru că oriunde am mers, cu oricine m-am întâlnit, au fost relații de reînnodat, lucruri de pus la punct, parteneriate de consolidat, punți de legat. Nici aici lucrurile nu se întâmplă peste noapte. E nevoie ca partenerii noștri să aibă în fața ochilor seriozitate, calm, interes și mai ales predictibilitate și continuitate, o abordare așezată, pe termen lung. Am dorit ca România să fie reprezentată cum se cuvine, am arătat peste tot că suntem de încredere, că avem o economie solidă și atractivă pentru investiții, un stat de drept cu legi clare și proiecte concrete pe care le vom duce la capăt. Efectele unor astfel de vizite nu se văd imediat, dar ele pun bazele sănătoase ale unei imagini externe care onorează România și pe români. Pe această bază vor veni, cu siguranță, rezultate concrete, respectiv, credibilizarea țării noastre, investiții, locuri de muncă”, a explicat Klaus Iohannis present la Timișoara, notează agerpres.ro.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii