Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Experiment ProTV Cum s-a descurcat un salvamar in lupta cu valurile uriase de pe litoral (video)

ro

30 Aug, 2011 01:27 2467 Marime text

Alerta maxima pe litoral: zeci de oameni au fost scosi in ultima clipa din marea furioasa de catre salvamarii, pusi la grea incercare in acest sezon.

Valurile, de peste un metru si jumatate, la mal, dar si curentii inselatori, pot epuiza chiar si un inotator experimentat.

Nici macar la mal nu te poti simti in siguranta. Am facut un experiment si am testat rezistenta unui salvamar, excelent inotator - in fata unor asemenea valuri, dar si a curentilor puternici.

Cu greu a reusit sa inainteze cativa metri - a facut rapid cale intoarsa, pentru ca se simtea sfarsit de puteri.

Cu toate acestea, oamenii intrau in mare pe fiecare plaja. In ciuda avertismentelor, au existat inotatori care s-au aventurat in larg peste zece metri, acolo unde valurile izbeau cu putere.

In statiunea Eforie, furtuna a adus la mal un pui de delfin, epuizat de lupta cu marea furioasa. In statiunea Mamaia, mii de crabi au ajuns pe tarm, tot din cauza valurilor si a curentilor.

Avertizarea de furtuna si steag rosu va fi mentinuta pana maine la pranz, cand vantul va scadea in intensitate. Alte vesti bune vin din zona financiara: in curand o sa scada preturile la cazare cu 30%. Mai precis, de la 1 septembrie, o camera la un hotel de doua stele va costa in jur de 100 de lei. Pentru fiecare stea in plus mai platiti intre 50 si 100 de lei.

Incepe si programul "Litoralul pentru toti", prin care 6 nopti de cazare, cu mic dejun inclus, costa la un hotel de doua stele 279 de lei, la unul de trei stele 379 de lei. Pentru patru stele platiti 439 de lei.

Sursa: Stirileprotv.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii