Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:49 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiul naţional „Seism 2018“. A fost propusă instituirea stării de urgenţă pentru o durată de 15 zile (video)

ro

13 Oct, 2018 16:58 477 Marime text
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunţat că sâmbătă, în cadrul exerciţiului naţional "Seism 2018", a fost propusă instituirea stării de urgenţă, ce urmează a fi supusă spre aprobare preşedintelui României, informează Agerpres.ro. 

"În cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, am solicitat - şi a fost aprobată de doamna prim-ministru - trimiterea către preşedintele României solicitarea de instituire a stării de urgenţă, care este necesară (...) pentru a putea interveni corect şi pentru a putea stabili toate măsurile sau implementa toate măsurile care sunt necesare pentru noi. Astfel, cererea a plecat către Preşedinţie şi aşteptăm emiterea decretului prezidenţial pentru instituirea stării de urgenţă pentru o durată de 15 zile", a declarat Raed Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.


Totodată, Arafat a precizat că la Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă s-a stabilit că se va apela la sprijin internaţional.

"Lucru pe care l-am făcut din timp. Am pus în prealertă şi Mecanismul de protecţie civilă european, precum şi Centrul pentru răspuns la dezastre al NATO, iar doamna prim-ministru a validat aceste cereri, în cadrul Comitetului, urmând să primim ofertele din partea ţărilor care au primit solicitarea noastră", a mai afirmat Raed Arafat. 

Sursa:   Agerpres.ro. 
Sursa video: Facebook/IGSU

Ti-a placut articolul?

Comentarii