Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro 60.000 de PET-uri cu agheasmă pregătite de Bobotează la Constanţa

ro

05 Jan, 2012 18:42 1415 Marime text

Alte zeci de butoaie de lemn cu apă sfinţită vor fi trase în care cu boi pe străzile oraşului. Tinerii vor sări mâine în apa mării pentru a recupera cele trei cruci aruncate de Arhiepiscopul Teodosie, conform tradiţiei

Cel puţin 10.000 de constănţeni sunt aşteptaţi vineri de Bobotează pe faleza Cazinoului, la slujba de sfinţire a apelor mării, slujbă oficiată de arhiepiscopul Teodosie al Tomisului. Conform tradiţiei, înaltul ierarh Teodosie va arunca în apa măriitrei cruci ce vor fi recuperate de tineri care se vor arunca în valuri.

Tot în cadrul slujbei de Bobotează de la Cazino, arhiepiscopul Tomisului va sfinţi apa din budanele de lemn aflate în care trase de boi şi de măgari care vor porni în procesiune pe străzile oraşului Constanţa pentru ca localnicii să poată lua agheasma mare.

Până atunci însă, mâine dimineaţă, în faţa catedralei „Sfinţii Petru şi Pavel", apa adusă de autospecialele pompierilor va fi sfinţită şi îmbuteliată în cel puţin 60.000 de peturi pregătite pentru credincioşii constănţeni care vor participa la slujba de Bobotează de pe malul mării. Evenimentele de Bobotează vor fi supravegheate de peste 200 de jandarmi. Procesiuni asemănătoare vor fi organizate la Mangalia, Medgidia, Cernavodă şi Hârşova. De Bobotează, meteorologii anunţă vreme ploioasă la mare, cu temperaturi de 6-7 grade Celsius în aer.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii