Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:23 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment hipic astăzi la Mangalia

ro

17 Aug, 2013 05:07 1211 Marime text
Herghelia de la Mangalia va fi redeschisă publicului prin organizarea sâmbătă a unui eveniment hipic, după ce complexul a fost reabilitat şi modernizat de Consiliul Judeţean Constanţa pentru reintroducerea lui în circuitul turistic.
Reprezentanţi ai CJ au declarat, vineri, pentru AGERPRES, că la respectivele manifestări vor participa autorităţi locale şi centrale, printre care parlamentari, precum şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. 
Pentru lucrările de reabilitare a hergheliei Consiliul Judeţean Constanţa a alocat 4,5 milioane de lei, în condiţiile în care administraţia judeţeană a solicitat Guvernului trecerea respectivului complex din administrarea Romsilva în cea a CJ, fiind iniţiat un proiect de lege în acest sens. 
"Este un eveniment important, care marchează repornirea motoarelor la herghelia de la Mangalia, unde România este proprietara acestei herghelii cu cai rasa pur sânge arab. (...) Din păcate, în ultimii ani ea a fost neglijată, iar pe baza parteneriatului între Consiliul Judeţean şi Romsilva am reuşit în ultimele trei luni să reabilităm aleile, grajdurile, hipodromul. (...) Vom asista la reluarea curselor la hipodrom şi la prezentarea a ceea ce a putut să facă CJ, cu forţe proprii, având în vedere solicitarea noastră de a trece herghelia în administrarea CJ, în viitorul nu prea îndepărtat. Am demonstrat că avem voinţă, capacitate şi am reintrodus calul pur sânge arab în circuitul inclusiv turistic", a declarat la ultima şedinţă a consilierilor judeţeni preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu. 
Potrivit acestuia, herghelia va fi introdusă atât în circuitul turistic, cât şi în circuitul naţional al curselor de cai, urmând să fie cooptate în proiect case de pariuri specializate în domeniu. 
Herghelia de la Mangalia are circa 350 de cai rasa pur sânge arab şi peste 500 hectare de teren, astfel fiind asigurată hrana animalelor. 
Evenimentul organizat astăzi include, printre altele, o demonstraţie hipică de trap şi galop pe hipodrom, precum şi spectacole cu cai şi trăsuri. AGERPRES

Ti-a placut articolul?

Comentarii