Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:19 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eveniment cultural deosebit la Universitatea "Andrei Șaguna"

ro

22 Jun, 2015 12:00 1038 Marime text
 
Reprezentanți ai administrației publice locale din Constanța și conducerea Universității "Andrei Șaguna" participă, la această oră, alături de reprezentanții Colegiului Național de Arte "Regina Maria" și Liceului de Telecomunicații Constanța la un eveniment organizat de Ambasada Africii de Sud la București.

Sunt prezenți, alături de alți invitați de seamă, Excelența Sa, Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud, primarul interimar al Constanței, Decebal Făgădău, subprefectul Ersun Anefi, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rectorul Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", dr. Vergil Chițac.

Organizarea mesei rotunde “Universal Vision of the Role of Youth in building a better world - Mandela Ubuntu Principles” face parte dintr-un cadru mai larg de cooperare în domeniul educației pe care cele două instituții îl au și vrea să promoveze principiile filosofiei Ubuntu, larg răspândită după tranziția Africii de Sud la democrație, sub președinția lui Nelson Mandela, filosofie care poate fi rezumată în expresia: ”Eu sunt pentru că tu ești”.

Manifestarea va cuprinde ”67 de minute în folosul comunității”, acțiune de voluntariat desfășurată de tineri, care se va încheia cu plantarea a 7 puieți de platan, în parcul Casei de Cultură. 

Tinerii, voluntari ai Universității”Andrei Saguna”, Colegiului Național de Arte și Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații, vor asigura toaletarea parcului, între orele 12 și 1307, dăruind comunității 67 de minute de voluntariat, corespunzătoare, în mod simbolic, celor 67 de ani de luptă a lui Mandela pentru democrație. 

În cadrul mesei rotunde, primarul interimar Decebal Făgădău a anunțat că municipiul Constanța se va înfrăți cu orașul Durban, unul dintre cele mai mari porturi din Africa și al treilea oraș ca mărime din Africa de Sud, fiind făcute deja demersurile în acest sens.

Ti-a placut articolul?

Comentarii