Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:06 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaziune fiscală de peste 24 milioane de euro cu fructele și legumele din galantarele supermarketurilor

ro

12 Jul, 2014 19:46 1936 Marime text
Principalul furnizor de legume şi fructe al marilor lanţuri de magazine a realizat, din 2012 până în prezent, o evaziune de peste 24 milioane de euro, prin sustragerea de la plata TVA, au stabilit inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), scrie Mediafax.
Cei peste 24 de milioane de euro reprezintă TVA aferent comercializării de legume şi fructe către marile lanţuri de hipermarketuri (Carrefour, Lidl, Metro, Selgros, Billa, Real, Cora, Mega Image).

Începând cu ianuarie 2014, inspectorii antifraudă fiscală au verificat activitatea comercială a 62 firme, care au realizat importuri şi achiziţii intracomunitare de legume şi fructe din ianuarie 2012 până în prezent.

Circuitul era controlat de un grup restrâns de persoane de origine turcă şi reprezenta liderul de piaţă în acest domeniu, pentru unii retail-eri fiind chiar cel mai important furnizor, după valoarea contractelor, scrie Mediafax.

Ofiţerii Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate şi procurorii DIICOT au organizat, miercuri, 46 de percheziţii şi au ridicat 28 de persoane. Dintre acestea, 12 au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Oamenii legii au indisponibilizat zece maşini de lux, aproximativ 500 de tone de fructe şi legume, precum şi echivalentul în lei şi valută a peste 330.000 de lei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii